studentie.ro  » universitar » seminarii » Cazurile de suspendare prevazute de legea contenciosului administrativ(art 14 si 15)

Cazurile de suspendare prevazute de legea contenciosului administrativ(art 14 si 15)

Publicat: 18 Mai 2010 | Vizualizari: 2123

Suspendarea prevazut de art. 14 (suspendarea se cere odata cu formularea plangerii prealabile) Odata cu depunerea plangerii prealabile la autoritatea publica, persoana vatamata poate solicita instantei de judecata sa dispuna suspendarea executarii actului administrativ pana la pronuntarea instantei de judecata.

Cererea de suspendare se adreseaza instantei judecatoresti care ar urma sa judece actiunea principala si va arata indeplinirea urmatoarelor conditii:
a. Existenta unui caz bine justificat.
b. Necesitatea prevenirii unei pagube iminente care s-ar produce daca actul s-ar aplica in continuare. Paguba iminenta inseamna un prejudiciu material, viitor si previzibil cu evidenta sau perturbarea grava a functionarii unei autoritati publice sau a unui serviciu public.

Este inadminisbila cererea de suspendare pentru aceleasi motive invocate in cererea principala de chemare in judecata si care privesc solutionarea pe fond a cauzei.

Temeiul cererii de suspendare a unui act administrativ poate fi numai art. 14, o actiune promovata pe calea ordonantei prezidentiale conf. art. 581 C.p.c. fiind inadmisibila. Insanta va solutiona cererea de suspendare de urgenta si cu citarea partilor. Hotararea judecatoreasca care se pronunta este executorie de drept si ea se ataca numai cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00