Produsele zaharoase
calendar_month 15 Feb 2013, 00:00
Produsele zaharoase sunt produse cu continut ridicat de zahar ce poate ajunge pana la 90-92%. Au valoare calorica ridicata si proprietati gustativ-senzoriale deosebite. Cuprind o gama larga de produse alimentare grupate in categoriile:

1. Clasa bomboanelor - produse zaharoase propriu-zise obtinute
din masa de caramelaj:
a) Bomboane tari (dropsuri) - umplute si neumplute;
b) Drajeuri;
c) Bomboane si produse din fondant;
d) Bomboane comprimate, gumoase, de matase, rocsuri;
e) Produse zaharoase din masa gelificata: jeleuri, rahat, sugiuc;
f) Fructe zaharate;
g) Caramele.

2. Produse zaharoase din cacao-ciocolata:
Ciocolata poate fi:
• Sub forma de tablete: simple si umplute;
• Figurine;
• Bomboane de ciocolata: simple si umplute;
• Praful de cacao utilizat pt.diverse produse: amandine, creme;

3. Produse zaharoase din samburi grasi:
• Halva;
• Produse obtinute din alune, arahide, nuca, susan, dupa o anumita reteta cu sirop de zahar, arome, coloranti, purtand denumiri diferite: martipan, persipan, nuga, crocant.

4. Produse de cofetarie:
• Prajituri: uscate si cu crema;
• Torturi - cu diferite glazuri.

5. Produse zaharoase dietetice:
• Sunt fabricate dupa retete speciale pentru diferite afectiuni si categorii de varsta.