studentie.ro  » universitar » laboratoare » Laborator Circuite de memorare RAM si ROM si sisteme de circuite de memorare

Laborator Circuite de memorare RAM si ROM si sisteme de circuite de memorare

Publicat: 20 Ian 2010 | Vizualizari: 2358

In acest laborator sunt prezentate in primul rand modurile in care sunt comandate circuitele de memorie. Asa cum s-a prezentat si in laboratorul anterior, alaturi de semnalele de adresare si cele de date sunt necesare semnale de comanda scriere si citire. Pe langa acestea mai este necesar si un semnal de validare a functionarii intregului circuit necesar conectarii acestuia pe o magistrala comuna.

Partea a doua a laboratorului este dedicata conectarii mai multor circuite de memorare pe o magistrala comuna. Schemele construite aici sunt exemple practice, la scara redusa, de sisteme cu circuite de memorare. Laboratorul serveste la aprofundarea notiunilor legate de lucru cu circuitele de memorie si de modul in care acestea pot fi integrate in sistem. Circuitele de memorare se impart in doua mari clase : memorii ROM si memorii RAM. Denumirea de ROM provine din limba engleza Read Only Memory – memorie numai pentru citit si se refera la circuitele care in regim normal de functionare pot sa fie numai citite. Denumirea de RAM provine din Random Acces Memory – memorie cu acces aleator si se refera la circuitele care in regim normal de functionare pot fi atat citite cat si scrise.

Trasaturi comune celor 2 memorii:
- liniile de selectie sunt denumite linii de adresa. Notatia acestor linii este generalizata, A0,…,An-1, A0-linia cel mai putin semnificativa;
- informatiile ce sunt enumerate se preiau din circuitele de memorie, sunt transferate prin intermediul liniilor de date. Majoritatea circuitelor de memorie (RAM) au liniile pentru datele de intrare comune cu datele de iesire.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00