studentie.ro  » universitar » laboratoare » Laborator Celule de memorare cu circuite logice secventiale

Laborator Celule de memorare cu circuite logice secventiale

Publicat: 20 Ian 2010 | Vizualizari: 1537

Laboratorul este dedicat studiului structurilor elementare de memorare, al registrilor paraleli si cu deplasare seriala (cozi hardware), mecanismul de adresare intr-o arie de celule de memorare precum si modul de operare cu structurile de memorare. Prima parte va contine prezentarea unor structuri elementare secventiale cu descrierea lor in limbajul VHDL. Ulterior, folosind aceste module, se va prezenta construirea unor circuite de memorare extinse si a unor arii de memorare adresabile.

Tot aici se vor explica pasii care trebuie parcursi atunci cand se lucreaza cu un modul dememorare. Laboratorul prezinta metode de proiectare a unor circuite de memorare, metode care pot fi utilizate ulterior pentru proiectarea unor sisteme de calcul mai complexe. Registrii cu acces paralel si serial sunt prezenti in interiorul microprocesoarelor, reprezentand cea mai rapida memorie care exista intr-un sistem.

Latch-ul adresabil prezinta, intr-un mod didactic, mecanismul de adresare care exista si in memoriile intalnite in practica, utilizat pentru accesarea mai multor locatii de memorie. Metode eficiente de descriere, utilizand limbajul VHDL, a memoriilor de capacitati mari de tip SRAM se vor prezenta in laboratoarele urmatoare.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-14 00:00:00