studentie.ro  » universitar » laboratoare » Internet

Internet

Publicat: 10 Ian 2011 | Vizualizari: 1652

Pe masura ce numarul calculatoarelor a crescut, a devenit dificila comunicarea intre acestea, schimbul de fisiere, utilizarea imprimantelor etc. Astfel s-a ajuns la ideea ca este necesar si rentabil a se lega calculatoarele intre ele si a forma o retea de calculatoare care sa elimine neajunsurile specifice utilizarii individuale a resurselor de calcul.5.1 DEFINIREA RETELEI DE CALCULATOARE
O retea de calculatoare reprezinta un ansamblu de calculatoare interconectate prin intermediul unor medii de comunicare, in scopul utilizarii in comun de catre mai multi utilizatori a unor resurse fizice, logice si informationale asociate calculatoarelor din retea.


Reteaua ofera posibilitati de comunicare mai bune intre membrii retelei prin intermediul postei electronice, bazelor de date si altor metode de utilizare in comun a informatiilor. De asenenea, are loc reducerea pretului global al dotarii cu tehnica de calcul (nu e nevoie pentru fiecare utilizator de calculator cu memorie mare, disc fix si periferie completa).

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00