studentie.ro  » universitar » laboratoare » Inteligenta artificiala - structura unui program Visual Prolog

Inteligenta artificiala - structura unui program Visual Prolog

Publicat: 26 Ian 2010 | Vizualizari: 2346

Clauzele (faptele si regulile) pentru un predicat trebuie amplasate impreuna in sectiunea CLAUSES. O secventa de fapte si reguli care definesc un predicat poarta numele de procedura. Atunci cand raspunde la o interogare, Visual Prolog va incepe cu inceputul sectiunii, „clauses” cautand o potrivire cu toate faptele si regulile din aceasta sectiune.

Sectiunea „PREDICATES”

Atunci cand se defineste un predicat in sectiunea clauses a unui program Visual Prolog, trebuie in prealabil declarat in sectiunea predicates prin care se comunica programului Visual Prolog despre ce este vorba. Exista si predicate predefinite in Visual Prolog care nu trebuie redeclarate. De asemenea vor trebui precizate domeniile argumentelor predicatului. Declararea unui predicat se face dupa sintaxa:

nume_predicat(tip_argument1, tip_argument2, ... )

Domeniile utilizate in declararea unui argument sunt fie domenii standard, fie domenii care au fost declarate in sectiunea DOMAINS.

Numele predicatelor trebuie sa inceapa cu litera, urmata apoi de o secventa de litere, cifre si eventual caracterul _ „underscore”. Nu are importanta daca literele utilizate sunt litere mari sau mici dar este recomandabil ca prima litera sa fie litera mica, deoarece alte versiuni ale limbajului Prolog nu accepta literele mari ca prima litera in numele unui predicat. Numele unui predicat nu poate depasi 250 de caractere.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00