studentie.ro  » universitar » laboratoare » Inteligenta artificiala - obiecte simple si compuse

Inteligenta artificiala - obiecte simple si compuse

Publicat: 26 Ian 2010 | Vizualizari: 1648

In exemplele date pana in prezent s-au utilizat doar obiecte simple, cum ar fi numerele, simbolurile si sirurile de caractere. in continuare sunt prezentate toate tipurile de date pentru care se pot defini obiecte. Domeniile standard nu pot fi utilizate in cazul aplicatiilor care lucreaza cu structuri de date mai complexe.Un obiect simplu este o variabila sau o constanta. A nu se confunda cuvantul constanta cu constantele simbolice definite in sectiunea constants a unui program. Este vorba de orice identifica un obiect, un caracter, un numar, sau un atom.Variabilele, asa cum au mai fost prezentate in capitolele anterioare, trebuie sa inceapa cu litera mare (A-Z) sau cu caracterul underscore (_).Un singur character underscore desemneaza o variabila anonima. in Prolog o variabila poate fi legata cu orice argument sau obiect.


Variabilele Prolog sunt variabile locale, nu globale. Aceasta inseamna ca daca doua clauze fac referire la variabila X, este vorba de doua variabile X distincte. 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00