studentie.ro  » universitar » laboratoare » Inteligenta artificiala - limbajul Prolog

Inteligenta artificiala - limbajul Prolog

Publicat: 26 Ian 2010 | Vizualizari: 3072

Prolog se poate ajunge la solutii prin inferenta logica (deductie logica) pornind de la ceva cunoscut in prealabil. Tipic, un program in limbajul Prolog nu este o secventa de actiuni ci o multime de fapte si reguli care impreuna duc la niste concluzii logice. Prolog este ceea ce numim un limbaj declarativ.


Prolog lucreaza cu asa numitele predicate logice. Un predicat este o forma foarte clara si concisa de a exprima un fapt existent. Se utilizeaza o sintaxa foarte simpla, apropiata de limbajul natural pentru a exprima un predicat logic.


Limbajul Prolog contine un motor de inferenta care efectuaza deductiile logice pornind de la niste fapte cunoscute. Prolog incearca sa deduca daca o ipoteza este adevarata (cu alte cuvinte sa raspunda la intrebari) prin interogarea unui set de informatii deja adevarate.


O alta caracteristica importanta a limbajului Prolog este aceea ca gaseste toate solutiile unei probleme. Prolog nu parcurge baza de date logica pur si simplu ci, dupa gasirea unei solutii la o problema, poate face o revenire pentru gasirea altor solutii. 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00