studentie.ro  » universitar » laboratoare » Inteligenta artificiala - iteratie si recursivitate

Inteligenta artificiala - iteratie si recursivitate

Publicat: 26 Ian 2010 | Vizualizari: 2229

Programatorii Pascal, C sunt familiarizati cu instructiunile tipice acestor limbaje: for, while, etc. in Prolog nu exista aceste instructiuni care specifica direct un ciclu. Prolog admite doua tipuri de procese repetitive – backtracking si recursivitate.


Aceasta aparenta lipsa a instructiunilor ciclice nu restrictioneaza limbajul Prolog. De fapt Prolog recunoaste un caz special de recursivitate – numita tail recursion – si o compileaza transformand-o intr-o bucla iterativa in limbaj masina. Aceasta inseamna ca programul va fi scris recursiv, insa codul compilat este la fel de eficient ca si cand ar fi scris in Pascal sau C nerecursiv (iterativ).


Atunci cand o procedura revine inapoi, prin mecanismul backtracking acest lucru se face cu scopul de a gasi o solutie noua la un obiectiv. Se face aceasta revenire prin retragerea la cel mai recent subobiectiv care mai are alternative ce nu au fost luate in considerare; se ia in considerare aceasta noua alternativa, apoi se continua mai departe. Se poate exploata mecanismul backtracking pentru a obtine procese repetitive. 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00