studentie.ro  » universitar » laboratoare » Determinarea exponentului adiabatic al aerului

Determinarea exponentului adiabatic al aerului

Publicat: 23 Ian 2010 | Vizualizari: 2082

Exponentul adiabatic al unui gaz este raportul intre calduraspecifica la presiune constanta si caldura specifica la volum constant. Cunoasterea lui permite determinarea prin calcul a caldurii specifice la volum constant, greu de determinat experimental.

Experiemntul adiabatic depinde de natura gazului. Aparatul pentru determinarea exponentului adiabatic constituit dintr-o pompa P capabila sa creeze o suprapresiune (eventual o depresiune) fata de presiunea atmosferica, intr-un recipient R, suparpresiune citita la tubul manometric cu mercur M

La inceputul experientei robinetul cu trei cai se fala in pozitia de a asigura legatura dintre pompa, recipient si tubul manometric. Nu va exista nici o diferenta de nivel deoarece pompa este oprita.

Se porneste pompa si se roteste robinetul astfel incat se inchid comunicarile intre pompa, recipient si tub manometric. Se opreste pompa. Se citeste diferenta de nivel indicata de tubul manometric.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00