studentie.ro  » universitar » laboratoare » Amprentarea in cadrul tratamentului protetic fix

Amprentarea in cadrul tratamentului protetic fix

Publicat: 20 Apr 2010 | Vizualizari: 1503

Amprenta = copia negativa a unor elemente componente ale campului protetic Amprentarea = etapa clinica (sedinta de tratament) al carei scop consta in inregistrarea si transferul catre laboratorul de tehnica dentara a unui set de date (informatii) care sa permita realizarea tratamentului stabilit (protetic, ortodontic, chirurgical)Informatiile care trebuie inregistrate si transferate din cabinet in laborator in vederea realizarii unui tratament protetic fix:


- dintii preparati (morfologia preparatiilor)


- reportul preparatiilor cu parodontiul marginal


- raportul dintre preparatii


- raportul spatiilor edentate cu preparatiile


- morfologia dintilor restanti de pe aceeasi arcada cu preparatiile


- raportul dintre preparatii si dintii restanti de pe aceeasi arcada cu preparatiile


- raportul dintre preparatii si suprafetele ocluzale antagoniste.inregistrarea acestor elemente ale campului protetic (CP) se poate realiza cu tehnici si materiale diverse care, insa, ar putea fi cuprinse in urmatoarele categorii de metode de amprentare:


I. metoda clasica


II. metoda mecanica, mecano-electronica


III. metoda optica, opto-electronica.I. Metoda clasica reprezinta modalitatea cea mai veche si cea mai frecvent utilizata, bazandu-se pe folosirea unei palete largi de materiale, cu proprietati diverse, in cadrul unor tehnici mai simple sau mai complicate in raport printre altele cu particularitatile fizico-chimice ale materialului, dar si cu complexitatea situatiei clinice. 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00