studentie.ro  » universitar » cursuri » Manual de curs Drept administrativ si administratie publica

Manual de curs Drept administrativ si administratie publica

Publicat: 22 Apr 2015 | Vizualizari: 1022

Dreptul administrativ este o ramura a sistemului unitar al dreptului roman. Dreptul roman se constituie din ansamblul regulilor de conduita instituite sau sanctionate de stat, reguli ce reflecta vointa poporului exprimata prin intermediul puterii legislative, reguli a caror respectare si aplicare obligatorie se asigura prin constiinta juridica a cetatenilor iar, la nevoie, cu ajutorul fortei coercitive a statului.
Dreptul administrativ reprezinta ramura dreptului public care cuprinde ansamblul normelor juridice care reglementeaza raporturile sociale referitoare la organizarea si activitatea administratiei publice pe baza si in executarea legii.
Ca ramura distincta de drept public, dreptul administrativ reglementeaza o grupare specifica de raporturi sociale, care se constituie in obiectul sau.
Obiectul dreptului administrativ il formeaza acele raporturi sociale care constituie obiectul activitatii administrative a statului si a colectivitatilor locale, realizata, deci, in principal, de catre autoritatile administratiei publice potrivit normelor legale, cu exceptia raporturilor sociale care se nasc in procesul realizarii activitatii financiare a statului si a colectivitatilor locale.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00