studentie.ro  » universitar » cursuri » Managementul clasei de elevi

Managementul clasei de elevi

Publicat: 04 Iun 2014 | Vizualizari: 1146

Etimologia termenului de management (Cf. E. Joita, 2000) provenita din lat. manus-agere (mana, manevrare, pilotare, conducere, strunirea cailor), fr. manege; it. maneggio; engl. to manege (a reusi, a conduce, a rezolva, a face fata, a dirija, a izbuti, a struni elemente pentru un tel, a administra, a manevra, a stapani, a se descurca, a gasi mijloace, a reusi, a se pricepe sa, a carmui, a duce la bun sfarsit,); engl. management (activitatea / arta de a conduce, abilitate, organizare, reusita in atingerea obiectivelor, adaptarea deciziilor optime in proiectarea si realizarea proceselor); engl. manager (conducator, administrator, director, coordonatorul unei echipe,) a generat un polisemantism aparte.

De la a actiona cu mana pana la a pilota, de la a face fata pana la a stapani, de la strunirea cailor pana la adaptarea solutiilor optime drumul managementului a durat 19 secole. Pe acest parcurs cele mai frecvente semnificatii etimologice ale termenului au fost cele de conducere, organizare, reusita. Implicarea mainii, a abilitatii, a priceperii face trimitere la arta manageriala mult mai veche decat stiinta managementului.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-14 00:00:00