studentie.ro  » universitar » cursuri » Curs Politologie

Curs Politologie

Publicat: 15 Iun 2015 | Vizualizari: 3213

O parte considerabila a manualului se refera la principiile statului de drept si la institutiile specifice ale democratiei modeme, la procedurile si sistemele electorale, la functiile si organizarea partidelor, la doctrinele politice modeme si la dezbaterile ce au loc in ultima perioada cu privire la rolul factorilor politici in lumea globalizarii.

Pentru a ilustra mecanismele sistemului democratic, raporturile sale cu structurile economice, sociale si culturale, m-am referit la procedurile si structurile functionale din societatile cu democratie consolidata, dar am facut apel si la realitatile politice din spatiul romanesc actual, considerand ca studentii trebuie sa cunoasca si sa inteleaga procesele de constructie institutionala a democratiei in perioada tranzitiei postcomuniste, modul in care partidele si actorii scenei politice se raporteaza la agenda problematica a societatii.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00