studentie.ro  » timp-liber » vacante » Vacante: Top 10 paradisuri ascunse

Vacante: Top 10 paradisuri ascunse

Publicat: 12 Feb 2015 | Vizualizari: 1300

Agentiile de turism si site-urile de specialitate abunda de oferte de vacanta in aceleasi locuri: capitale europene, litoraluri romanesti sau straine etc. Insa, exista locuri in lume nu la fel de cunoscute, care merita mai multa atentie decat un city break.

Lista paradisurilor de mai jos nu contine destinatii comune vizitate de turisti. Sunt locuri greu accesibile, indepartate sau foarte putin vizibile, insa de o frumusete si originalitate aparte. Priveste mai jos ca sa te convingi!

Valea FluturilorValea Fluturilor se gaseste in Turcia, localizata intre doua recife inalte si o plaja ascunsa. Se poate ajunge fie cu barca de la Fethiye si Oludeniz, fie pe un traseu cu roci de 40 de minute. Aici se poate campa, insa nu exista electricitate.

Plaja WhitehavenSe afla in Australia, pe una dintre cele mai atractive insule, numita Whitsunday. Dispune de o suprafata imensa, de 4.5 kilometri, apa albastra si nisip alb. Arata atat de frumos, incat nu ai crede ca imaginea este reala. Este accesibila doar cu barca.

Treptele Haiku din HawaiiPeisajul este uimitor. Treptele se regasesc pe insula Maui din hawaii si mai sunt cunoscute si sub numele de "treptele catre cer". Sunt peste 4.000 si urca la o inaltime de 700 de metri. Odata ajuns sus, totul este inconjurat de nori, dupa cum se poate observa si in imagine.

Insulele GiliInsulele Gili se afla in Indonesia, pe coasta de nord-est, si reprezinta un arhipeleag de trei insule mai mici: Gili Trawangan, Gili Meno si Gili Air. Insulele Gili sunt printre cele mai indepartate regiuni de pe Pamant. Se spune ca in acea zona inca mai exista orase care nu au luat niciodata contact cu lumea exterioara.

Plaja GulpiyuriSe afla localizata in regiunea Asturias din Spania si este inconjurata de munte. Este atat de ascunsa incat nu pare ca ar avea iesire la mare, insa comunica cu aceasta prin intermediul pesterilor.

Tunelul dragostei
Tunelul dragostei se regaseste in Klevan, Ucraina si brazdat de sine de tren care leaga orasul de fabrici. Desi nu pare, tunel este 100% natural. Cuplurile ucrainiene vin aici pentru a-si pune dorinte care se indeplinesc tocmai pentru ca sunt puse in acest loc minunat.

Pestera de gheataIn Juneau, Alaska, exista o zona glaciara pe care o poti vizita pe dinauntru. Este vorba despre pestera de gheata de 12 kilometri lungime. S-a creat natural datorita temperaturii foarte scazute. Pentru a ajunge aici, trebuie sa calatoresti cu un caiac, apoi sa mergi si, in final, sa escaladezi... gheata.

Plaja Anse CocosSe regaseste pe una din cele 115 insule din Oceanul Indian din care este format statul Seychelles. Este foarte ascunsa, ceea ce permite o intimitate de neuitat alaturi de jumatatea ta cu care sa te bucuri de un peisaj fara pereche. Se numeste Anse Cocos pentru ca are forma unei nuci de cocos. Se poate ajunge mergand pe jos si strabatand padurea din apropiere.

Padurile subterane din KazajistánDaca aveai impresia ca ai auzit toate ciudateniile din lume, ei bine, sunt sigura ca pe asta nu o stiai: in Almaty, Kazajistán, exista paduri ascunse sub un lac, lacul Kaindy, cunoscut si sub numele de "lacul vrajit". Cu o suprafata de 400 de metri si o adancime de 30 de metri, lacul s-a format in urma unui colaps de pietre cazute la cutremurul din 1911.

Canonul Antilope din SUAParadisul ascuns din Statele Unite ale Americii s-a creat datorita curentilor de apa de-a lungul a mii de ani. Peretii sai ating 40 de metri in inaltime si este destul de ingust. Este constituit din doua formatiuni diferite: canonul superior si canonul inferior. Avand in vedere pericolele de inundatii, se poate vizita doar in compania unui ghid specialist.

Si? care iti place cel mai mult?


Andreea Catan
Foto: geekyviajes.com, ehow.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00