studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Viziteaza Turnul Chindiei din Targoviste!

Travel: Viziteaza Turnul Chindiei din Targoviste!

Publicat: 08 Oct 2014 | Vizualizari: 1205

Weekendul acesta se anunta insorit, cel putin prin Muntenia, de aceea iti propunem un obiectiv turistic imbracat intr-o aura de legenda, din aceasta zona. Turnul Chindiei este simbolul orasului Targoviste sic ea mai importanta atractie turistica a orasului facand parte din Complexul National Muzeal “Curtea Domneasca”.


In ceea ce priveste numele turnului, exista doua variante: 1. Ca ar proveni de la faptul ca in apropierea lui se organizau “chindii” (ospete) sau 2. Ca provine de la termenul arhaic “chindie” (apus), perioada a zilei in care soldatii care aparau turnul dadeau semnalul de inchidere a celor cinci porti ale orasului.


Turnul a fost construit in secolul al XV-lea in timpul celei de-a doua domnii a lui Vlad Tepes, cand Targoviste era capitala Tarii Romanesti. De-a lungul timpului, acesta a avut numeroase intrebuintari, folosind ca: fanal (n.r: felinar) pentru ceasornicul orasului, foisor in care canta o fanfara orientala pentru placerea domnitorului si, cel mai adesea, de aparare a cetatii.


Constructia a fost complet restaurata intre anii 1847 si 1851, in timpul domnitorului Gheorghe Bibescu. In prezent, cladirea masoara 27 de metri inaltime, 9 metri diametru si functioneaza ca muzeu.


Daca vrei sa te indrepti spre Targoviste si legendarul ei turn, nu uita sa iti rezervi mai intai un loc de cazare aici.


Foto: dambovitabalnear.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00