studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece un Valentine’s Day romantic la Balea Lac!

Travel: Petrece un Valentine’s Day romantic la Balea Lac!

Publicat: 11 Feb 2015 | Vizualizari: 1027

Daca anul acesta vrei sa iti petreci Valentine’s Day la inaltime, iti recomandam cu toata increderea sa alegi ca destinatie de weekend Balea Lac. Chiar daca Transfagarasanul este inchis in aceasta perioada, te vei bucura din plin de peisajele minunate ale zonei in timpul drumului cu telecabina, singura modalitate de a ajunge “acolo sus” in aceasta perioada.

Daca te intrebi ce ai putea face acolo sus, la 2000 de metri altitudine, intr-o zi de Valentine’s Day? Ei bine, te asiguram, ca ai foarte multe optiuni la indemana, toate cat se poate de romantice:

Patineaza

Patinoarul Balea Lac, amenajat pe lacul omonim, este patinoarul natural amenajat la cea mai mare altitudine din Romania si chiar din Europa. Daca esti mai fricos din fire, afla ca nu e cazul sa iti faci griji ca se va rupe gheata, aceasta atinge o grosime de peste un metru! Cu o suprafata de 500 de metri si un peisaj natural pitoresc in jur, patinoarul Balea Lac poate fi cel mai romantic loc in care sa iti petreci ziua de Valentine’s Day.

Schiaza

Balea Lac poate fi numit raiul schiorilor din Romania, intrucat zapada persista aici timp de 7-8 luni pe an, asa se face ca, in luna iunie, atunci cand strandurile incep sa se redeschida prin orasele din tara, la Balea Lac abia se organizeaza Serbarile Zapezii. Una dintre optiunile de schi la Balea Lac este Partia Curba de nivel, cu o lungime de 1 400 de metri si un grad de dificultate mediu. O alta varianta este partia Pilonul 2, care se adreseaza insa numai schiorilor avansati, avand o lungime de 1 300 de metri si un grad de dificultate ridicat.

Viziteaza Hotelul de Gheata

Hotelul de Gheata de la Balea Lac a fost ridicat aici pentru prima data in anul 2006, fiind atunci singurul din Europa de Est. Anul acesta, tema spectaculosului hotel ridicat din gheata adusa de pe lacul Balea este Zodiac. Asadar, fiecare dintre cele 12 camere ale hotelului, dispuse de-a lungul unui hol larg, intruchipeaza o zodie. Pentru a vizita cladirea, se percepe o taxa de 10 lei. Pentru a petrece o noapte aici insa, trebuie sa scoti din buzunar 440 de lei pentru o camera dubla. Daca pretul ti se pare prea piperat, afla ca, de Dragobete, hotelul pune la dispozitia turistilor o oferta speciala, astfel ca, o noapte pentru doua persoane aici in acea perioada va costa numai 99 de lei.

Daca te gandesti sa pleci inspre Balea Lac in viitorul apropiat, nu uita sa iti rezervi mai intai un loc de cazare aici.
Foto: ivisit.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00