studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Petrece Dragobetele la castel, Castelul Lapusna din Mures!

Travel: Petrece Dragobetele la castel, Castelul Lapusna din Mures!

Publicat: 18 Feb 2015 | Vizualizari: 1648

Daca sarbatorile americane nu sunt pe placul vostru si preferati in schimb sarbatorile traditionale romanesti, inseamna ca pentru voi celebrarea iubirii va avea loc de Dragobete. Cum Dragobetele va cadea in timpul saptamanii viitoare, va recomandam sa il sarbatoriti in avans, in acest weekend. Iar destinatia pe care v-o propunem este cat se poate de romantica: Castelul Lapusna din judetul Mures.


Aceasta „perla regala” situata la altitudinea de 815 metri, in Muntii Gurghiului, pe teritoriul comunei Ibanesti, la 70 km departare de Targu Mures a apartinut regilor Romaniei si a avut numai oaspeti de seama de-a lungul timpului.


Castelul a fost construit intre anii 1925 si 1926, iar printre proprietarii lui s-au numarat Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai I. In timpul regimului comunist, castelul a fost nationalizat si folosit de Ceausescu drept castel de vanatoare. Aici erau gazduiti numai presedinti si sefi ai partidelor comuniste din Europa de Est. De asemenea, scriitorul Mihail Sadoveanu obisnuia sa vina des aici cu aprobare regala, la vanatoare si pescuit.


Ridicat din initiativa Regelui Ferdinand I, arhitectura castelului se datoreaza arhitectului Lenui, venit in Romania pentru a restaura Manastirea Argesului. Dupa moartea contelui Lenui, arhitectul castelului a fost desemnat cehul Carol Liman care s-a ocupat si de proiectele castelelor: Peles, Pelisor, Foisor si Bran,ceea ce explica asemanarile dintre Castelul Lapusna si Palatul Peles.


Acum, castelul renovat recent si situat intr-un peisaj de basm, intr-o padure de brazi este destinat turismului de masa, aici existand 40 de locuri de cazare, cotate cu 3 si 2 stele. Imprejurimile castelului sunt de asemenea foarte pitoresti, intrucat peisajele Vaii Gurghiului sunt cu adevarat unice. Nu ratati de asemenea, odata ajunsi aici o vizita la Cetatea Gurghiului din apropiere, ale carei ruine inca se mai zaresc.


Daca doriti sa vedeti acest castel dar si imprejurimile lui minunate, rezervati-va din timp un loc de cazare. Daca preferati sa alegeti un alt loc de cazare, puteti opta pentru Reghin, aflat la 45 km departare de castel. Rezerva un loc de cazare la Reghin aici.


Foto: zi-de-zi.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00