studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Nu lasa vacanta sa treaca fara o zi de plaja la Mamaia!

Travel: Nu lasa vacanta sa treaca fara o zi de plaja la Mamaia!

Publicat: 02 Iul 2014 | Vizualizari: 1021

Anul acesta am asteptat (din cauza ploilor) mai mult ca niciodata parca momentul in care soarele va pune stapanire pe toata tara, astfel incat sa avem un motiv intemeiat cu totii sa ne retragem la mare, la soare, la Mamaiaaaaaa!

8 kilometri de plaja cu o latime de 250 de metri ne asteapta in cea mai cautata statiune de pe litoralul romanesc, alaturi de cateva modalitati de petrecere a timpului liber pe care nu le putem ignora. Pe timp de noapte, cand nimeni nu are somn, cat e vara de lunga, concertele si petrecerile incinse pana la rasaritul soarelui animeaza atmosfera statiunii, obosindu-i suficient pe turisti, astfel incat, a doua zi, toata lumea sa stea cumintica la plaja pana mai prinde forte proaspete.

Odata fortele recuperate, distractia reincepe, sporturile nautice, parcurile acvatice de distractie, cinematograful, centrele de tratament sau spa-urile, telegondola, plimbarile cu autobuzele supraetajate sau calestile trase de cai, bazele de agrement de pe Lacul Siutghiol, fiind doar cateva dintre optiunile de petrecere a timpului pe lumina.

Odata ajuns la Mamaia, nu trebuie sa ratezi o incursiune pe Insula Ovidiu, aflata la 5 km distanta de malul statiunii, amplasata pe lacul Siutghiol. Insula are o vechime de mii de ani si reprezinta locul unde poetul Ovidius a fost exilat de imparatul Augustus, acesta scriind aici operele Ponticele si Tristele. Daca vrei sa “scapi” putin de civilizatie, afla ca in momentul de fata pe insula exista si posibilitati de cazare. Peisajul oferit de insula este minunat, iar restaurantele de acolo te vor tenta sa revii de multe ori datorita specialitatilor servite.Desi s-ar putea sa ai impresia, de cate ori revii la Mamaia, ca statiunea a existat aici dintotdeauna, afla ca prima unitate de cazare pentru turisti s-a infiintat aici abia in 1934 si a fost o vila. Primul hotel din Mamaia a fost Rex, finalizat in anul 1936.

Daca iti faci bagajele pentru mare in acest weekend sau in aceasta vacanta, rezerva-ti un loc de cazare la Mamaia aici.


Foto 1: reporterntv.ro

Foto principala: oferte-vacante-interturism.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00