studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Descopera misterele Cetatii Rasnov!

Travel: Descopera misterele Cetatii Rasnov!

Publicat: 15 Oct 2014 | Vizualizari: 768

Atat timp cat toamna ne arata inca fata ei cea blanda si buna, vremea e cat se poate de potrivita pentru calatorii prin tara. Weekendul acesta va indrumam pasii spre Brasov, mai exact spre Cetatea Rasnovului, aflata la numai 15 km distanta de orasul de sub Tampa.

Cetatea Rasnovului este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania, desi dateaza din secolele XIII – XIV. Cetatea a fost construita de tarani pe un deal stancos in vederea crearii unui adapost sigur in perioadele atacurilor turcesti si tatare. Singurul criteriu pe care l-au avut in vedere taranii in momentul ridicarii constructiei a fost ca aceasta sa fie cat mai rezistenta, si se pare ca asa a fost. De-a lungul timpului, cetatea si-a castigat supranumele de “cetate de necucerit” datorita faptului ca in interior exista o sursa de apa. Fantana cu o adancime de peste 140 de metri, principala sursa de apa a cetatii, i-a ajutat pe tarani sa reziste pe tarani in timpul asediilor lungi, astfel ca, uneori atacatorii se plictiseau si se retrageau de buna voie.

Legenda fantanii pastrata peste ani, spune ca, in timpul unui asediu turc, romanii au prins doi prizonieri din armata turca si i-au pus sa sape o fantana. Sapaturile au durat 17 ani (data fiind adancimea fantanii si roca dura in care au trebuit sa sape), timp in care cei doi turci au scris versuri din Coran pe peretii acesteia. Versurile mai sunt vizibile si astazi. In ceea ce ii priveste pe cei doi turci, unii spun ca ar fi fost eliberati dupa terminarea fantanii, altii spun ca ar fi fost executati…

Bine conservata si amenajata atractiv pentru turisti, Cetatea Rasnovului a fost folosita in trecut ca platou de filmare pentru pelicule precum: Nemuritorii, Dacii, Mihai Viteazul sau Columna, in regia lui Sergiu Nicolaescu. Chiar si o parte din scenele peliculei Cold Mountain cu Jude Law si Nicole Kidman in rolurile principale au fost filmate aici.

Daca vreti sa vizitati cetatea taraneasca de la Rasnov in viitorul apropiat, nu uitati sa va rezervati un loc de cazare aici.

Foto: vistawallpapers.ro


 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00