studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: De Dragobete, ia-ti fata si schiaza la Sovata!

Travel: De Dragobete, ia-ti fata si schiaza la Sovata!

Publicat: 19 Feb 2015 | Vizualizari: 1021

Siatuata in Muntii Gurghiului, la o altitudine de 400 – 600 de metri, statiunea Sovata poate fi o destinatie inspirata atat pentru sezonul cald, cat si pentru cel mai putin prietenos de acum. Asta pentru ca, in afara tratamentelor balneare pentru care este renumita, aici se pot face si alte lucruri, mai distractive.


Si pentru ca statiunea Sovata se afla la o distanta de doar 60 de kilometri de Targu Mures, nu ar fi rau sa aruncati o privire si aici. Cine stie? Poate va ganditi sa introduceti in traseul vostru si aceasta destinatie romantica.


Renumita pentru lacurile ei sarate, dintre care cel mai cunoscut este Lacul Ursu, Sovata a fost mentionata pentru prima oara intr-un document datorita posibilitatilor de vindecare a bolilor de aici, in anul 1597, urmand ca, abia in anul 1850 sa devina statiune balneara.


Mai putin cunoscut este insa faptul ca, aici, in timpul iernii, se poate practica schiul in peisajele pitoresti ale Muntilor Gurghiului. Una din partii este Alunis 1, cu o lungime de 1 200 de metri si un nivel de dificultate mediu. Transportul schiorilor pe aceasta partie se face cu telescaunul. Cea de-a doua partie din Sovata se numeste Alunis 2, are o lungime de 300 de metri, este dotata cu teleski si este ideala pentru incepatori.


Un alt obiectiv pe care nu trebuie sa il ratati oadata ajunsi la Sovata, este Muntele de Sare, un munte pitoresc, despre care se spune ca ar fi ramas aici de pe vremurile cand Marea Mediterana se intindea pana in aceste locuri.


La intoarcerea spre casa va propunem sa faceti un ocol pe aici. Nu va va parea rau.
Daca doriti sa porniti inspre Sovata in viitorul apropiat, nu uitati sa va rezervati un loc de cazare aici.Foto: ski-si-snowboard.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00