studentie.ro  » timp-liber » vacante » Travel: Admira stalactitele si stalagmitele impresionante din Pestera Valea Cetatii!

Travel: Admira stalactitele si stalagmitele impresionante din Pestera Valea Cetatii!

Publicat: 16 Oct 2014 | Vizualizari: 896

Weekendul acesta ne-am indreptat atentia spre una dintre cele mai frumoase si exploatate zone turistice a tarii noastre, si anume, Brasovul. Insa pentru ca cele mai multe obiective turistice din aceasta zona a tarii sunt arhicunoscute, am cautat si alte obiective de interes in zona, mai putin exploatate insa.


Daca in articolul precedent v-am recomandat Cetatea Rasnovului, una dintre cele mai bine conservate cetati taranesti din Transilvania, de data aceasta va vom recomanda un alt obicetv ce merita a fi descoperit din Rasnov, si anume, Pestera Valea Cetatii, denumita si Pestera Fundata.


Travel: Descopera misterele Cetatii Rasnov!

Situata la 3 km distanta de Rasnov, intre Valea Cetatii si Poiana Brasov, pestera a fost descoperita in urma cu 45 de ani, ca urmare a unei explozii cauzate de acumularea de sedimente la intrare. Pentru ca atunci, intrarea in pestera a fost acoperita, localnicii i-au dat denumirea Fundata. Aflata la o altitudine de 825 de metri si avand o lungime de 958 de metri, pestera are o incapere principala cu o inaltime de 20 de metri, din care se deschid galerii secundare mai mici.


Peisajul subteran de o frumusete aparte a facut ca obiectivul sa fie declarat in anul 2000 Zona naturala protejata de interes national si monument al naturii. Foarte interesante pentru turisti sunt aici stalactitele si stalagmitele care uneori ajung la dimensiuni de 2 metri.


Daca te gandesti sa pornesti intr-o aventura in Pestera Valea Cetatii nu uita sa iti rezervi mai intai un loc de cazare in Rasnov aici.


Foto: peisaje-romania.forumotion.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-07 00:00:00