studentie.ro  » timp-liber » vacante » Istanbul: ghid turistic

Istanbul: ghid turistic

Publicat: 29 Apr 2020 | Vizualizari: 1875

Ghidul definitiv pentru obiectivele esentiale, activitatile, cumparaturile, restaurantele si viata de noapte din Istanbul. Ani la rand orasul se afla in topul celor mai vizitate orase din lume datorita unicitatii sale, singurul oras care se afla pe doua continente. Din Bucuresti distanta rutiera este de 680 de kilometri ceea ce face si mai atragatoare destinatia. Conform aplicatiei harta rutiera in aproximativ 8 ore puteti ajunge la destinatie.

Top obiective turistice


(1) Accesati Spice Bazaar. Aceasta este a doua cea mai mare piata acoperita dupa Marele Bazar. Aici veti putea alege condimente, nuci, fructe uscate, cafea turceasca, ceai cu frunze libere si chiar incantare turceasca!

(2) Mergeti la un spectacol dervis involburator. Turcia gazduieste Ordinul Mevlevi al dervisilor sufihisti. Dervisii se invart intr-o stare asemanatoare cu transa, care ii apropie de Dumnezeu si este o ceremonie religioasa unica pentru a fi martorii.

(3) Asculta chemarea rugaciunii dintre Moscheea Albastra si Hagia Sophia. Cea mai frumoasa chemare de rugaciune pe care am ascultat-o a avut loc intre Moscheea Albastra si Hagia Sophia (care, desi nu mai este o moschee, pastreaza inca o sala de rugaciune). Un muezzin canta o parte din rugaciune, iar cel de-al doilea muezzin va raspunde din celalalta parte. A fost un lucru magic de experimentat, asa ca daca va regasiti in zona in timpul rugaciunii, va sugerez sa va ocupati un loc la una dintre bancile parcului si sa ascultati doar.

(4) Mananca un kumpir. Un kumpir este un cartof la cuptor amestecat cu branza si unt pana cand va fi usor si pufos, iar apoi puteti alege dintr-un sortiment de topping-uri, inclusiv masline, hot dog, muraturi, porumb, mazare, bulgur si multe altele.

(5) Da-te dezbracat la un hamam. Daca sunteti gata sa va varsati inhibitiile, atunci mergeti la o baie turceasca. Pentru toata experienta, veti dori sa va inscrieti pentru exfolierea corpului si pentru masaj. Nu va faceti griji, hamamul este separat in zone de sex masculin si feminin.

(6) Mergeti cu masina stradala rosie. O modalitate de a vedea Bulevardul Istiklal fara a fi nevoie sa va impletiti prin multime este sa mergeti cu masina de pe un capat al benzii. Autoturismul are o atmosfera decisiva de epoca si face o calatorie placuta prin centrul comercial al Istanbulului.

(7) Treceti peste podul Galata. Da, ai putea merge foarte bine pe calea ferata usoara, dar daca alegi sa mergi, vei vedea pe toti localnicii care pescuiesc de pe pod, vanzatorii care vand covrigi cu susan si barcile care transporta pasageri pe Bosfor.

(8) Mancati un covrig acoperit cu seminte de susan. Puteti cumpara covrigi cu susun gustosi de la orice brutarie din oras, dar va sugerez sa apucati una dintre micile standuri rosii de pe Bulevardul Istiklal.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00