studentie.ro  » timp-liber » vacante » CNN include Clujul in lista oraselor de vizitat

CNN include Clujul in lista oraselor de vizitat

Publicat: 11 Mai 2020 | Vizualizari: 1612

Cluj, un oras din regiunea Transilvaniei din Romania care a fost inclus pe o lista de "20 de orase europene frumoase, de neratat pentru turisti", compilate de CNN Travel.

Lista vine sa ofere calatorilor optiuni alternative pentru destinatii aglomerate, precum Venetia, Paris si Amsterdam. CNN descrie orasul Cluj drept orasul romanesc care "este adesea privit ca o oprire pentru calatorii care cauta aventuri in aer liber in Muntii Apuseni sau pentru cei dornici sa asiste la obiectivele istorice ale Transilvaniei.

Marea biserica gotica Sfantul Mihail si fascinanta Fabrica de Pensule, o galerie de lucru si un spatiu de arta dintr-o fosta fabrica de pensule, sunt doar doua atractii care fac sederea mai lunga.

"Aruncati intr-o cafenea autohtona si intr-o scena de bar, Clujul are tot ce ii trebuie pentru a uimi orice turist, de la arhitectuta la restaurante si terase minunate." Lista include si orase precum Norwich (Anglia), Aarhus (Danemarca), Anvers (Belgia), Haga (Olanda) si alte orase din Suedia, Scotia, Polonia, Belarus, Armenia, Ungaria si Norvegia.

Atractii turistice in Cluj


1. Piata Unirii
2. Biserica Sfantul Mihail
3. Palatul Banffy

O fosta resedinta impunatoare a guvernatorilor austro-ungari, Palatul Banffy a fost proiectat de arhitectul german, Johann Eberhard Blaumann, pentru guvernatorul de atunci al orasului, Banffy Gyorgy. Construit intre 1774 si 1775, este considerat cel mai reprezentativ exemplu de stil baroc din Transilvania. In 1951, palatul a devenit casa Muzeului National de Arta Cluj.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00