studentie.ro  » timp-liber » evenimente » Idei care se intampla: primul festival dedicat industriilor creative romanesti

Idei care se intampla: primul festival dedicat industriilor creative romanesti

Publicat: 30 Sep 2015 | Vizualizari: 1287

Intre 12 si 18 octombrie, pentru o saptamana intreaga, creativitatea romaneasca devine personaj principal in viata orasului. Creative Est e primul festival autohton dedicat industriilor creative, o experienta-maraton care transforma 9 spatii bucurestene in centre de incubare si expunere pentru proiecte inovatoare de design, gastronomie, muzica, new media si arta.

Arealul festivalului traseaza harta spatiilor valoroase din patrimoniul industrial si cultural bucurestean, printre care Halele de la Industria Bumbacului, Biblioteca Nationala sau Hanul Gabroveni.

Prima editie Creative Est inaugureaza un nou concept de festival, gandit ca platforma de educare si networking pentru bresle creative si ca spatiu de descoperire pentru publicuri curioase. 7 zile de festival propun 8 activitati conexe, intre care workshopuri, seminarii, sesiuni de pitching si cea mai mare zona de market dedicata antreprenorilor creativi romani. Evenimentele din timpul saptamanii vor fi completate de o petrecere cu muzica si vibe est-european.

Experienta debuteaza cu o conferinta despre modele de sustinere a creativitatii urbane si rurale, completata de studii de caz de la experti din Europa de Est. De luni pana vineri, studentii si tinerii creatori intra in contact cu cele mai importante repere din industria modei, design-ului si inovatiei est-europene, precum hub-ul de design Nova Iskra din Belgrad (Serbia), centrul de industrii creative din Tartu (Estonia) sau clusterul creative din Pecs (Ungaria).

Weekendul deschide portile comunitatii, iar publicul bucurestean va putea descoperi si achizitiona produse de design romanesc, experimente culinare inspirate de noile tendinte din gastronomia urbana sau ateliere interactive pentru intreaga familie. Printre antreprenorii care vor expune in cel mai mare market creativ se numara Dizainar, Laborazon si LavaCow.

Seria de activitati din 12-18 octombrie hraneste nevoia de resurse a viitorilor deschizatori de drumuri si curiozitatea publicului care sustine comunitatea creatorilor romani. Participantii vor avea acces gratuit la seminarii, conferinte si zona de market si acces pe baza de bilet la workshopuri si experienta muzicala.

30 de branduri creative si peste 1000 de participanti au luat parte la editia pilot Creative Est, organizata in septembrie 2014 la Gradina Botanica Bucuresti.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00