studentie.ro  » postuniversitar » burse nationale » CAT DE LUNGA POATE FI PERIOADA DE STUDII?

CAT DE LUNGA POATE FI PERIOADA DE STUDII?

Publicat: 04 Sep 2007 | Vizualizari: 1180

Ea nu poate fi mai scurta de 3 luni, nici mai lunga decat durata unui an universitar (12 luni, in acelasi an universitar). Ideea mobilitatilor ERASMUS este ca alegerea perioadei trebuie sa permita finalizarea ei cu examene, pe care Universitatea din Bucuresti se angajeaza sa le recunoasca si sa le echivaleze proportional cu numarul de credite.

Prin urmare, folosind modalitatile de comunicare electronice (website, corespondenta e-mail), trebuie sa stabiliti cand incep semestrele si cand incep sesiunile la universitatea la care doriti sa mergeti. Stabilirea duratei stagiului se face de catre facultatea in care studiati, in functie de suma disponibila si de intelegerile prealabile cu universitatile partenere. Este necesar ca perioadele de studii sa se finalizeze cu sesiuni de examene.


Un alt element de luat in considerare este cazarea; daca doriti sa beneficiati de camin, este bine sa contactati din timp oficiile responsabile, pentru a afla daca acest lucru este in general posibil, daca trebuie platit un avans, cand si sub ce forma, etc.

Sub egida ERASMUS nu puteti pleca decit o data in viata, pe durata maxima a unuia si aceluiasi an universitar. Daca intentionati sa plecati pe 6 luni, intre mai si noiembrie, inseamna ca n-ati citit ceea ce precede. Limita sederii este inceputul anului universitar urmator celui in care ati plecat.

Sunt posibile prelungirile? Eventualitatea acestor prelungiri se va discuta dupa ce plecati, prin e-mail, cu responsabilii ERASMUS din facultatea dv. si cu biroul SOCRATES al universitatii noastre. Ele nu sunt excluse, dar finantarea lor va revine integral, fiindu-va acordat doar statutul de student ERASMUS, ceea ce va scuteste de plata studiilor la universitatea gazda pe perioada respectiva.

Puteti calatori in mai multe tari? Da, daca facultatea dv. are astfel de acorduri prealabile, dar pentru nu mai putin de 3 luni la aceeasi universitate, si numai in aceeasi specializare universitara (ducind la aceeasi diploma).

Stagiile de practica, inclusiv in intreprinderi, pot fi incluse in calatoria de studii.


 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00