studentie.ro  » info-studentie » sanatate » 10 simptome care pot anunța o sarcină

10 simptome care pot anunța o sarcină

Publicat: 30 Nov 2015 | Vizualizari: 1225

Sarcina este confirmată de medic sau de testul de sarcină. Cu toate acestea, există și anumite simptome care pot anunța venirea pe lume a bebelușului tău. Iată care sunt cele mai importante 10 simptome care pot anunța o sarcină!

Simți că ceva se schimbă în organismul tău, însă nu poți spune cu siguranță ce. În cazul în care resimți toate sau numai câteva din următoarele 10 simptome prezentate de site-ul bebee.ro, sună-ți medicul sau cumpără-ți un test de sarcină pentru că este posibil să fii însărcinată!

1.Senzația de foame sau pofte neobișnuite – corpul tău are nevoie de foarte mulți nutrienți pentru a susține dezvoltarea armonioasă a copilului din pântecele tale. În această perioadă anumite femei poftesc la alimente la care în mod obișnuit nici nu s-ar gândi, în timp ce altele resimt o senzație permanentă de foame.

2.Dureri de cap – frecvența migrenelor crește pe perioada sarcinii. Din cauza schimbărilor hormonale care se petrec în corp se pare că aceste dureri de cap sunt mult mai accentuate în primul trimestru.

3.Oboseală - se pare că senzația de oboseală se numără printre primele simptome ale sarcinii. Nu trebuie să vă îngrijorați însă, această senzație începe să se diminueze în jurul săptămânii 12 de sarcină atunci când placenta este complet formată.

4.Simț al mirosului mai acut – multe femei au un simț al mirosului mult mai acut atunci când sunt însărcinate. Specialiștii consideră că aceasta este o reacție naturală a organismului pentru a le ajuta pe mame să se ferească de alimentele stricate sau toxice.

5.Schimbări bruște ale stării de spirit – este normal să experimentezi diverse stări de spirit pe măsură ce corpul tău se reajustează la schimbările hormonale prin care treci.

6.Urinări frecvente – atunci când ești însărcinată, uterul tău apasă direct pe vezică. Pe măsură ce sarcina avansează presiunea este din ce în ce mai mare astfel încât și nevoia de a merge la baie se accentuează.

7.Senzația de amețeală – aceasta este una dintre cele mai comune simptome în cazul unei sarcini. Aceasta este cauzată de o creștere vertiginoasă a nivelului hormonilor. Aproximativ 80% din femei experimentează așa numitele grețuri de dimineațăîn primele 3 luni de sarcină. În ciuda acestei denumire aceste grețuri nu se opresc doar la orele dimineții ci pot apărea în diverse momente ale zilei.

8.Schimbări la nivelul sânilor – senzațiile de durere sau de mâncărime la nivelul sânilor sunt de asemenea simptome comune atunci când ești însărcinată. Pe măsură ce sarcina avansează sânii își vor modifica forma și greutatea, acestea fiind unele din primele semne pe care organismul le emite pentru a anunța alăptarea.

9.Senzația de amețeală – schimbările hormonale alături de ritmul cardiac crescut pentru a pompa mai mult sânge în corp pot deregla nivelul presiuni sanguine. Din această cauză multe femei însărcinate resimt adesea senzația de amețeală și uneori pot experimenta chiar stări de leșin.

10.Lipsa menstruației – cel mai evident indiciu al unei sarcini este întârzierea menstruației. Cu toate acestea, stresul, oboseala sau o alimentație necorespunzătoare pot influența ciclul menstrual, astfel încât cel mai indicat este să faci un test de sarcină înainte de a face marele anunț.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00