studentie.ro  » info-studentie » juridic » Care este diferenta dintre contractul individual de munca si cartea de munca? Daca am un contract de munca mai trebuie sa mai am si carte de munca?

Care este diferenta dintre contractul individual de munca si cartea de munca? Daca am un contract de munca mai trebuie sa mai am si carte de munca?

Publicat: 04 Ian 2006 | Vizualizari: 10509

Initial, existenta cartii de munca era obligatorie.Aceasta era unica-in ea se inregistrau toti angajatorii si toate atributiile avute pe parcursul timpului de angajare. In schimb, contractul de munca nu este unic. Se vor incheia tot atatea contracte de munca intre angajator si salariat cate locuri de munca exista. In contractul de munca se prevad drepturile, obligatiile, clauze generale si specifice ale partilor. Contractul de munca si cartea de munca sunt doua acte, documente diferite. Noua legislatie in domeniul dreptului muncii nu mai prevede obligativitatea cartii de munca, datele ce se treceau in cartea de munca trecandu-se in registrele tinute de angajator.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00