studentie.ro  » info-studentie » diverse » Marti 13 – o zi plina de ghinioane! Cum te feresti de ele

Marti 13 – o zi plina de ghinioane! Cum te feresti de ele

Publicat: 13 Nov 2018 | Vizualizari: 559

Ziua de marti este considerata o zi aducatoare de ghinioane. In popor se spune ca ziua de marti este o ci zu trei ceasuri rele. Daca alaturi de aceasta zi mai adaugam si cifra 13, o cifra aducatoare de ghinioane, obtinem una dintre cele mai ghinioniste zile din an.

Cifra 13 este aociata adesea cu ghinioanele. Unele obiceiuri spun ca aceasta cifra este asociata cu moartea, transmutatia si echivalentele etapei de "putrefactie" din cadrul procesului alchimic.

Totodata, al 13-lea capitol al "Revelatiei" ii este dedicat Anticristului. De aici si superstitiile legate de acest numar de care toata lumea se fereste.

Marti 13: Ce trebuie sa faci pentru a te feri de ghinioane

1. Traditiile populare spun ca, pentru a tine ghinionul la distanta de casa ta, trebuie sa freci pragurile usilor cu usturoi.

2. Rosul, tine ghinionul la distanta! Asigura-te ca porti ceva de culoare rosie.

3. Poarta o bijuterie din aur, deoarece acest metal echilibreaza aura si te fereste de energiile negative.

4. Inainte de a iesi din casa arunca peste umar putina sare pentru te feri de certuri.

5. Se spune ca un pahar spart te scapa de necazurile din casa, asadar nu ezita sa spargi pahare.

6. Se mai spune ca daca o femeie isi serbeaza ziua intr-o zi de marti 13, se va casatori si va avea un copil in mai putin de un an.

Martea – trei ceasuri rele - de unde vine aceasta superstitie

Ziua de marti este considerata, alaturi de ziua de sambata, ca fiind o zi cu trei ceasuri rele. Nimic magic la mijloc, ci totul provine de la o regula folosita in astrologia orara, una din ramurile astrologiei generale. Se stie ca fiecare zi este impartita in 24 de ore, numai ca in astrologie, lungimea orelor – denumite "ore planetare" – nu este aceeasi cu cea deja cunoscuta de 60 de minute si nu fiecare zi incepe cu aceeasi ora. Nu va ganditi la un ceas obisnuit care arata orele si minutele, ci la un ceas special, care nu arata cifre, ci planete. Ziua – intre rasarit si apus – si noaptea – intervalul orar de la apus la rasarit – sunt impartite in cate 12 ore egale ca lungime, dar pentru ca ziua si noaptea au lungimi diferite pe parcursul anului – doar la echinoctii fiind perfect egale – cele 12 ore au, asadar, dimensiuni diferite. De exemplu, vara, ora planetara diurna este mai lunga decat iarna, iar ora planetara nocturna este mai scurta decat iarna. Fiecare zi a saptamanii incepe la rasaritul Soarelui cu ora ce corespunde planetei guvernatoare a zilei respective. Ziua de marti, in acest caz, incepe la ora la care rasare Soarele, ca atare prima ora planetara a oricarei zile de marti apartine planetei Marte, care guverneaza ziua respectiva. Pe parcursul celor 24 de ore, sapte planete diferite guverneaza cate o ora, succedandu-se de mai multe ori pana la finalul zilei. Dintre cele sapte planete, Marte si Saturn sunt considerate planete malefice, a caror simbolistica nu este intotdeauna pozitiva. Pentru ca ziua de marti este guvernata de Marte, iar ziua de sambata de Saturn, se considera ca prima ora planetara a celor doua zile din saptamana apartine celor doua planete negative, si pe parcursul intregii zile vor mai exista si alte doua ore planetare marcate de energia celor doua planete. Marti, vor exista trei ore planetare patronate de Marte, iar sambata – trei ore planetare guvernate de Saturn, potrivit realitatea.net.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00