studentie.ro  » info-studentie » diverse » Competitia de schi FIS CUP Open 2019, o noua sansa pentru schiul alpin din Romania

Competitia de schi FIS CUP Open 2019, o noua sansa pentru schiul alpin din Romania

Publicat: 22 Ian 2019 | Vizualizari: 639

Schiul alpin din Romania este tot mai popular, dovada fiind faptul ca, pentru al doilea an consecutiv, are loc competitia internationala de schi FIS CUP Open. Competitia care va avea loc si in acest an pe partiile din Poiana Brasov este dedicata tinerilor si copiilor.

Dupa o editie extrem de reusita a concursului de schi alpin pentru copii si tineret, FIS Children's Trophy, care s-a desfasurat in luna februarie a anului 2018, Asociatia de Turism Poiana Brasov impreuna cu Federatia Romana de Schi si Biatlon si cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, adauga in palmares o competitie spectaculoasa de schi: FIS CUP Open 2019 si FIS Children Trophy 2019.

Sute de schiori din zeci de tari sunt asteptati sa participe la cele mai mari competitii de schi alpin organizate vreodata la noi in tara. Probele la care se vor intrece atletii participanti sunt Slalom si Slalom Urias. La acest concurs se vor atribui premii in valoare de 20.000 euro.

Acordarea acestei curse de catre FIS este o confirmare a faptului ca Poiana Brasov poate gazdui competitii la un asemenea nivel.

Doar anul trecut au participat la concursul FIS Children Trophy in jur de 100 de schiori din zece tari, unele dintre ele cu mare traditie in schiul alpin: Austria, Argentina, Brazilia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria si Romania.

"Sunt convins ca aici, in Poiana Brasov, dupa aceasta competitie reusita, vor participa mult mai multe echipe din diverse tari in urmatorii ani", declara in luna februarie, delegatul oficial FIS si secretarul general al Federatiei Sarbe de Schi, Milan Bozic. Aceleasi aprecieri au venit si din partea altor antrenori straini, cum este si capitanul echipei Austriei, Peter Meliessnig.

"Singurul impediment pentru concurenti ar fi ca Romania este foate departe si competitiile nu sunt legate inca intr-un circuit regional. Sunt oameni care nu vor veni din cauza distantei. Dar sper ca dupa acest program FIS, va pleca vorba si sunt sigur ca de la an la an va creste valoarea concursului", crede unul dintre ambasadorii sportivi ai competitiei, multiplul campion national si international Ioan Valeriu Achiriloaie.

"FIS este un concurs foarte important pentru schiorii care fac performanta. La FIS iei puncte care-ti clarifica locul in clasamentul Mondial. Editia de anul trecut a FIS Children Trophy a fost de mare succes si a dovedit ca partiile din Poiana sunt la cele mai inalte standarde. Nu exista diferenta de calitate a partiilor sau in privinta organizarii fata de alte tari din Europa de Vest si cea din Poiana Brasov", mai spune el.

In 2018, Romania a castigat cursa pentru organziarea unui nou concurs de schi la nivel international datorita notorietatii partiilor din Poiana Brasov si a experientei dobandite cu ocazia organizarii cu succes a probelor de schi alpin din cadrul FOTE din 2013 (n.r. Festivalul Olimpic de Tineret European).

"Un alt motiv important pentru atribuirea desfasurarii competitiei a fost dotarea domeniului schiabil cu: instalatie complet automatizata pentru fabricat zapada artificiala compusa din 29 de tunuri si 120 de lanci, de fabricatie Technoalpin si un numar de sase masini de pregatit si preparat partiile, PistenBully marca Kassbohrer", afirma Dorin Dragoi, administratorul domeniului schiabil.

FIS a acordat organizarea competitiilor si datorita investitiilor semnificative facute in modernizarea domeniului schiabil. In anul 2011 – 2012 statiunea a beneficiat de un program guvernamental de dezvoltare a infrastructurii de schi pe directiile de extindere a arealului de circa 80 de hectare, cu o lungime cumulata a partiilor de 24 de kilometri acoperiti integral de zapada artificiala. Valoarea investitiei s-a ridicat la circa 33 milioane euro.

Sursa foto: pexels.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00