studentie.ro  » diverse » stiri » Ziua Portilor Deschise, in industria HoReCa. Tinerii, solutia pentru deficitul de personal

Ziua Portilor Deschise, in industria HoReCa. Tinerii, solutia pentru deficitul de personal

Publicat: 05 Mai 2022 | Vizualizari: 227

Federatia Industriei Hoteliere din Romania organizeaza, in perioada 6-7 mai, a doua editie a evenimentului national „Zilele Portilor Deschise In Industria Ospitalitatii”. Scopul evenimentului este de a atrage tinerii catre industria hoteliera. Asta, in conditiile in care, sectorul HoReCa din Romania se confrunta cu un deficit urias de forta de munca. Se apropie debutul sezonului estival, iar mii de joburi sunt inca vacante pe litoral. Specialistii din industria ospitalitatii au semnalat ca este nevoie de sprijinul sistemului educational pentru a pregati in Romania o noua generatie de profesionisti in turism.

Unitatile de cazare isi deschid portile pentru tineri

In perioada 6-7 mai, 68 locatii din 28 orase si statiuni vor gazdui peste 2000 de elevi si studenti, in cadrul evenimentului „Zilele Portilor Deschise In Industria Ospitalitatii”. Organizatorii au transmis ca tinerii vor putea sa viziteze mai multe departamente pentru a vedea ce se intampla in spatele usilor unde publicul nu are acces in mod obisnuit si vor participa la workshopuri pentru a intelege cum functioneaza aceste departamente.

Industria hoteliera are nevoie de sprijinul sistemului educational pentru a pregati aici acasa in Romania o noua generatie de profesionisti in turism. O putem face doar daca suntem cu totii implicati in acest proces de formare, pornind de la elevi, studenti, profesori si parinti, pana la noi operatorii din industria ospitalitatii. Cred ca nu poate fi nimic mai frumos decat sa stim ca am reusit sa contribuim la formarea profesionala a unui tanar sau mai multor tineri si ca i-am ajutat pe unii dintre ei sa isi gaseasca vocatia in domeniul ospitalitatii” a transmis Calin Ile, Presedinte FIHR.

„Zilele Portilor Deschise In Industria Ospitalitatii” este unul din proiectele dedicate educatiei in care FIHR se implica, pe langa sustinerea invatamantului dual, proiectul „Adopta un liceu”, elaborarea unui ghid de practica in industria hoteliera, care va fi lansat in toamna acestui an. Vezi mai multe despre ziua portilor deschise pe www.risco.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00