studentie.ro  » diverse » stiri » Inchirierea unui apartament: 5 sfaturi de luat in considerare

Inchirierea unui apartament: 5 sfaturi de luat in considerare

Publicat: 04 Oct 2022 | Vizualizari: 97

În general, odată cu venirea toamnei, începe și sezonul chiriilor. Dacă nu dispui de bugetul necesar achiziționării unui apartament, închirierea este cea mai bună soluție. Pe lângă faptul că este o opțiune flexibilă care nu necesită finanțare, închirierea unui apartament are mai multe avantaje dacă ții cont de câteva aspecte importante. Află care sunt detaliile care trebuie analizate înainte de a alege un apartament de închiriat și cum poți găsi locuința potrivită nevoilor tale.

Cum alegi locuința potrivită?

Atunci când ești în căutarea unui apartament de închiriat, îți vin în minte o serie de întrebări. Alegerea zonei rămâne principala preocupare atunci când urmează să te muți într-un oraș nou. Găsirea unui apartament poate deveni o sarcină dificilă, mai ales dacă ești novice. Fie că ești proaspăt absolvent sau, pur și simplu, îți dorești independență și libertate, alegerea zonei potrivite poate avea un impact semnificativ asupra costului chiriei. Deși piața oferă multe apartamente de închiriat, orașul în care urmează să te stabilești influențează foarte mult prețul. Piața imobiliară este într-o continuă schimbare, prețurile chiriilor continuând să crească în marile orașe. Indiferent că ești în căutarea unorapartamente de inchiriat Constanta, Cluj, București, Brașov sau Timișoara, există numeroase anunțuri imobiliare, tot ce trebuie să faci este să folosești filtrele de căutare.

Pentru a reduce din costurile lunare, poți să alegi un apartament care este aproape de noua școală sau de viitorul loc de muncă. De asemenea, este important să te asiguri că zona noului apartament este deservită de transportul public. Dacă vrei liniște și dispui de un buget generos, poți opta pentru un apartament într-o zonă rezidențială. În schimb, dacă îți place agitația, alege un cartier cu multă viață de noapte, unde există baruri și restaurante sau multe magazine și centre comerciale.

Definirea nevoilor în funcție de necesități și stil de viață

Definirea nevoilor este primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când ești în căutarea unui apartament de închiriat. Înainte de a găsi apartamentul care se potrivește cu stilul tău de viață, pentru a economisi timp, este importantă stabilirea unor criterii:

-  Ia în considerare bugetul lunar și stabilește cât ești dispus să cheltui pe chirie;
-  Stabilește ce tip de locuință cauți în funcție de numărul de camere: apartament, casă, garsonieră;
-  În funcție de nevoile tale, stabilește dacă ai nevoie de garaj;
-  Decide dacă ai nevoie de un apartament mobilat sau nemobilat.

Care este costul lunar pe care ți-l permiți?

Pe lângă identificarea nevoilor, stabilirea bugetului este esențială înainte de a începe orice căutare. O analiză detaliată a tuturor cheltuielilor lunare te va ajuta să previi costurile neprevăzute. Pentru o planificare cât mai exactă a bugetului destinat închirierii unui apartament, este important ca pe lângă chiria propriu-zisă să iei în considerare utilitățile (apă, gaz, electricitate, internet, gunoi), dar și garanția sau plata chiriei în avans. Totalul costului estimat ar trebui să nu depășească 30% din venitul tău lunar.

Caracteristicile și starea proprietății

Când vine vorba de alegerea apartamentului potrivit, analizează foarte bine toate opțiunile. Făcând acest lucru îți va fi mai ușor să stabilești elementele fundamentale care prezintă interes la negocierea și semnarea contractului. Locul de parcare, existența unui lift, asigurarea pazei și protecției sau existența unei săli de fitness sunt caracteristici importante de care trebuie să ții cont atunci când alegi noua locuință. Dacă fotografiile sau videoclipurile nu oferă suficiente detalii cu privire la starea și dotările apartamentului, programează o vizită împreună cu proprietarul. Astfel, poți verifica toate condițiile apartamentului, finisajele, defectele, și poți stabili dacă apartamentul necesită reparații sau îmbunătățiri.

Verificarea proprietății și discutarea aspectelor finale

Dacă în timpul vizitei stabilești că apartamentul nu este bine întreținut și necesită îmbunătățiri, trebuie să clarifici aceste aspecte cu proprietarul, înainte de încheierea contractului. Verificați, de asemenea, dacă iluminatul este corespunzător, dacă robinetele și dușul funcționează și dacă nu există scurgeri de gaze. Neverificarea corectă a proprietății poate cauza daune în timpul închirierii, care pot deveni responsabilitatea chiriașului după semnarea contractului.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-12-02 00:00:00 - 2022-12-04 00:00:00