studentie.ro  » diverse » stiri » Iluminarea gradinii: reguli de aur ale profesionistilor in iluminat pentru exterioare elegante si de atmosfera

Iluminarea gradinii: reguli de aur ale profesionistilor in iluminat pentru exterioare elegante si de atmosfera

Publicat: 22 Feb 2023 | Vizualizari: 86

Va planificati o casa noua si doriti ca gradina sa fie la fel de eleganta ca si interiorul? Amenajarea unor spatii exterioare elegante va necesita aceeasi atentie si dedicare ca si in interior. Exteriorul este prima impresie pe care o vor avea prietenii si familia ta. Iar iluminatul gradinii iti poate oferi posibilitatea de a crea decoruri spectaculoase, care iti vor face casa sa straluceasca chiar si pe intuneric. Dar imbunatatirea unei gradini cu lumina potrivita nu este o sarcina usoara.

Puteti folosi inclusiv lampi stradale in gradina

Pentru gradina, gama de lampi stradale de la instalmen.ro este extrem de interesanta si de utila. Tot ce trebuie sa faceti este sa cumparati numarul de lampi de care aveti nevoie si sa va bucurati de efectele pe care acestea le au atunci cand sunt aprinse. Un alt aspect la fel de important este faptul ca o lampa stradala va asigura lumina necesara pentru a vedea noaptea atunci cand mergeti pe aleile din curte. Este important sa alegeti lumina exterioara astfel incat sa aiba si rol functional, nu doar estetic. De asemenea, este important sa cumparati luminile exterioare proportional cu dimensiunea gradinii si sa le amplasati astfel incat sa evidentieze mai usor zonele din gradina si plantele pe care le aveti acolo. Nu uitati ca gradina este un loc caracterizat inclusiv de confort, iar aici ar trebui sa va simtiti bine si in siguranta indiferent de orele la care mergeti si indiferent de sezon.

Iluminati aleile si drumurile de acces cu ajutorul luminilor incastrate

Prima functie a iluminatului de gradina si de exterior este siguranta. De aceea, este esential sa se ilumineze bine caile pietonale si aleile, pentru a ghida oamenii in interiorul casei.  Cele mai potrivite corpuri de iluminat sunt spoturile de iluminat incastrate, care ar trebui sa fie furnizate inainte de pavaj. Acest tip de solutie va face ca pasajele pietonale si rampele de acces la garaje sa fie sigure. In acest fel, veti evita riscul ca oamenii sa se impiedice pe alee pentru ca nu vad unde pun picioarele. Si deteriorarea enervanta a masinilor care intra sau ies din garaj.

Luminati copacii de jos in sus... dar numai daca au "frunzele potrivite"

Copacii din gradina reprezinta o ocazie de neratat pentru a crea decoruri de vis. Dar nu toti copacii sunt la fel, iar pentru un efect scenic maxim trebuie sa facem o distinctie importanta. Daca aveti copaci inalti in gradina, va trebui sa ii iluminati de jos cu ajutorul unui reflector de exterior reglabil. Spotul trebuie sa fie inclinat si indreptat spre copac, pentru a evita poluarea luminoasa cauzata de o lumina indreptata spre cer.

Luminati gardul viu si bordurile

Imaginati-va o gradina mare, cu cativa copaci in interior si un gard gros de jur imprejur, care actioneaza ca un zid de protectie.  Daca in loc de gard viu exista pereti, puteti instala benzi LED la baza, care vor trasa o margine luminoasa in jurul perimetrului.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00