studentie.ro  » diverse » stiri » Guvernul promite credite pentru tineri si studenti. Primele decontari, in iulie

Guvernul promite credite pentru tineri si studenti. Primele decontari, in iulie

Publicat: 17 Mai 2022 | Vizualizari: 184

Proiectul de lege, aflat in lucru, va permite studentilor sa acceseze imprumuturi pentru cheltuielile din timpul facultatii. Totodata, sunt o a doua componenta ii vizeaza pe tinerii aflati la inceput de drum care au nevoie de sprijin financiar pentru chirii, cheltuieli si evenimente personale.

Credite de nevoi personale pentru tineri si studenti

Potrivit proiectului pregatit de Guvern pentru tanara generatie din Romania, studentii vor putea obtine credite de nevoi personale de pana la 10.000 de euro, iar tinerii vor avea posibilitatea de a accesa credite de pana la 15.000 de euro.

Proiectul este inca in lucru, insa potrivit informatiilor facute publice pana in prezent, banii vor putea fi cheltuiti de studenti pentru cursuri, materiale didactice, cazare, hrana sau transport. In privinta tinerilor, cheltuielile eligibile sunt cele pentru chirie, plata cresei sau gradinitei, dar si pentru organizarea de evenimente de familie (nunti, botezuri, masina pentru familie).

Astfel de oferte de credite exista deja in portofoliile bancilor din Romania, insa statul vrea sa ofere un tip special de credite care sa-i avantajeze mai mult pe tineri.

Dobanzi avantajoase si fara garantii

Cel mai important este ca nu se solicita surse sigure de venit, pentru ca sunt studenti si tineri. Si de asemenea anumite proprietati, care sa fie gajate. Acesta este si sensul, creditele sa fie stimulative pentru studenti. Garantia este a statului, prin Fondul de Garantare si Contragarantare” a precizat recent Ministrul Familiei, citat de G4media.

Pe langa eliminarea necesitatii unor garantii, se iau in calcul si dobanzi mai avantajoase decat cele existente in ofertele de pe piata in prezent.

Primele cereri si decontari ar urma sa aiba loc din vara acestui an, pentru ca studentii care incep facultatea din toamna, sa aiba posibilitatea de a obtine sprijinul financiar.

Citeste restul articolului pe www.risco.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00