studentie.ro  » diverse » stiri » De pe bancile scolii, in somaj. Indemnizatia pentru absolventi in 2022

De pe bancile scolii, in somaj. Indemnizatia pentru absolventi in 2022

Publicat: 11 Mai 2022 | Vizualizari: 194

Tinerii care nu reusesc sa isi gaseasca un loc de munca dupa absolvirea studiilor pot beneficia de somaj. Acestia vor incasa timp de sase luni un ajutor de la stat. La nivelul anului 2022, cuantumul indemnizatiei pentru absolventi este de 267 de lei. Tinerii pot participa gratuit si la cursuri de formare si consiliere.

Cu diploma in mana si dosarul de somaj la ANOFM

Faptul ca multi tineri din Romania intampina dificultati in a se incadra pe piata muncii, dupa absolvirea studiilor, nu mai reprezinta o noutate. De 30 de ani, institutiile de invatamant romanesti tot incearca sa-si adapteze oferta de scolarizare la cererea de pe piata muncii, dar procesul este lent. In tot acest timp, scoatem pe banda rulanta someri cu diploma. Pe multi tineri ii asteapta indemnizatia de somaj la absolvirea studiilor. Banii sunt foarte putini, dar pentru unii, singurul venit.

Asadar, tinerii din promotia 2022 se pot prezenta la momentul absolvirii la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, pentru a fi inregistrati in in evidentele institutiei si pentru a beneficia de serviciile prevazute de lege cu scopul integrarii pe piata muncii. Mai exact, acestia pot beneficia gratuit de informare si consiliere profesionala, mediere a muncii, servicii de formare profesionala, precum si de masuri de stimulare a ocuparii. Serviciile gratuite se acorda tuturor absolventilor institutiilor de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat.

Tinerii pot incasa 267 de lei lunar, timp de sase luni

Citeste mai mult pe www.risco.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00