studentie.ro  » diverse » stiri » Cum te asiguri ca cel mic nu va face aceleasi greseli ca tine - Iata care sunt cele mai pretioase lectii pentru un viitor stralucit!

Cum te asiguri ca cel mic nu va face aceleasi greseli ca tine - Iata care sunt cele mai pretioase lectii pentru un viitor stralucit!

Publicat: 20 Feb 2023 | Vizualizari: 98

Conflictul ditre generatii are multe cauze si este, evident, extrem de dificil de evitat. Una dintre cele mai frecvente cauze ce stau la baza acestuia este faptul ca sentimentele puternice sunt greu de gestionat, iar daca simti ca vrei sa iti protejezi copilul de anumite greseli ajungi sa manifesti aceste bune intentii intr-un mod gresit. De cele mai multe ori, mesajul de iubire si grija ajunge greu la destinatar.

Cu toate acestea, daca vrei sa iti ajuti copilul sau fratii mai mici sa evite greselile pe care tu le-ai facut in viata si sa ia decizii corecte de la varste mai fragede, poti sa le predai trei lectii valoroase. Mai jos vei gasi aceste lectii pretioase care vor asigura un viitor stralucit celui mic daca te asiguri ca le invata la timp.

Iata care sunt cele mai pretioase lectii pentru un viitor stralucit pe care sa le predai celui mic pentru a nu va face aceleasi greseli ca tine:

Educatia financiara

Educatia financiara nu mai este un moft capitalist, ci este o ramura educationala la care ar trebui sa adere oricine. Invata-l pe cel mic ce inseamna banii si cum poate economisi inca de la varste fragede. Poti face asta prin jocuri, dar si prin propriul exemplu. Pentru a te asigura de faptul ca se va bucura de cei mai frumosi ani din viata asa cum trebuie, poti opta si pentru o asigurare Renta Master de la Asirom care va servi si drept exemplu de precautie si gestionare a economiilor cu cap. Eventual, ii poti face propriul joc formulat ca sistem de asigurare sau ca sistem bancar, pentru a-l invata ce inseamna imprumuturile sau economiile.

Valorificarea culturii

Joaca de-a artistul este ce mai fructuoasa activitate pentru un copil. Daca il expui de mic la o varietate de evenimente culturale, arte si lecturi, ii formezi la timp un program prin care sa valorifice cultura. Educatia prin cultura este cea care poate asigura un viitor mai bun celor mici. Pe de altă parte, ii formezi gustul pentru un anumit cerc social si nu va trebui sa iti mai faci griji pe viitor ca va cadea prada unor tentatii distructive. La maturitate, orice om ajunge sa se intoarca cu o oarecare nota de nostalgie la lectiile primite in copilarie.

Inteligenta emotionala

Poate ca cea mai importanta lectie este aceea a inteligentei emotionale. Majoritatea adultilor sunt lipsiti de asa ceva, luand in considerare traumele prin care au trecut in copilarie la randul lor. Pentru noua generatie este mult mai important sa te asiguri ca nu stirbesti capacitatea lor de a-si intelege sinele. Chiar si in cazul unui copil de 5 ani este esential sa ii respecti deciziile si emotiile, astfel incat cel mic sa invete sa se poarte la fel cu sine inusi. In caz contrar, va creste cu teama de a-si intelege si accepta emotiile si de a lua decizii.

Prin urmare, educatia financiara, valorificarea culturii si inteligenta emotionala sunt lectii care stau la baza unui viitor stralucit. Asigura-te ca oferi din timp aceste lucruri celui mic. In felul acesta poti fi sigur ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta pentru ca cel mic sa nu faca aceleasi greseli in viata pe care le-ai facut poate si tu.

Sursa foto: unspalsh.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00