studentie.ro  » diverse » stiri » 5 modalitati de a face fata cresterii preturilor

5 modalitati de a face fata cresterii preturilor

Publicat: 18 Mar 2022 | Vizualizari: 205

Există efecte atât pe termen lung, cât și pe termen scurt ale inflației. În timp ce inflația poate avea un efect negativ asupra viitorului dvs. financiar, poate, de asemenea, să îngreuneze îndeplinirea și obligațiilor dvs. financiare. De aceea este important să aveți modalități pentru a face față inflației, astfel încât să nu ajungeți să vă dezechilibrați bugetul sau, mai rău, să vă bazați pe carduri de credit și să acumulați datorii.

Urmați acești cinci pași pentru a face față inflației și pentru a vă menține bugetul intact.

1. Stabiliți un buget

Una dintre cele mai bune modalități de a bate inflația este să urmați un buget sau un plan de cheltuieli. Asigurați-vă că ați stabilit o limita a cheltuielilor pentru lucrurile pe care inflația le-ar putea afecta, cum ar fi îmbrăcămintea, alimentele, gazele și locuința. Alocați-vă banii la începutul lunii și apoi respectați limitele de cheltuieli pe care le-ați stabilit.

Puteți fi flexibil, ajustând sumele de cheltuieli între categoriile bugetare, dar rezistați nevoii de a apela la fondul de urgență. Bugetul dvs. vă va ajuta să vă stabiliți prioritățile de cheltuieli, pentru a decide ce cheltuieli sunt mai importante și care pot fi evitate.

2. Căutați alternative mai ieftine sau încercați magazine noi

Puteți încerca să depășiți inflația, devenind creativi în achizițiile dvs. Puteți căuta resurse alternative pentru a vă satisface unele dintre cheltuielile obișnuite. Încercați alternative mai puțin costisitoare. S-ar putea să descoperiți că nu există o diferență uriașă în ceea ce privește calitatea sau gustul.

De asemenea, poate doriți să treceți la un magazin alimentar mai puțin costisitor sau să scoateți un produs alimentar din lista de cumparături pentru a economisi niște bani.

3. Reduceți cheltuielile inutile

Dacă inflația pare să vă copleșească bugetul, luați în considerare reducerea cheltuielilor inutile. Puteți să vă antrenați acasă și să vă anulați abonamentul la sală. Mergeți mai rar la coafor sau renunțați la cafeaua preferată achiziționată zilnic.

Citeste mai mult pe RisCo.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00