studentie.ro  » diverse » stiri » 3 locuri de munca pe care le pot avea studentii in perioada studiilor

3 locuri de munca pe care le pot avea studentii in perioada studiilor

Publicat: 25 Iul 2022 | Vizualizari: 215

Studentia este una dintre cele mai frumoase perioade din viata fiecarei persoane. Totusi, sa fii student implica unele sacrificii, iar primele ar fi legate de venituri. Daca esti student din provincie, chiria apartamentului sau caminului trebuie platita in fiecare luna. Mancarea, iesirile in oras care fac viata de student mai interesanta, plus cheltuielile aferente cursurilor de la facultate, toate inseamna investitii dintr-un buget care niciodata nu este fix.

Este o reala provocare sa imbini facultatea cu un loc de munca ca student, insa doar asa vei avea un venit suplimentar care te va ajuta sa faci fata cheltuielilor lunare. In plus, un loc de munca ales corect te va ajuta sa cresti profesional. In acest caz, un job cu jumatate de norma si program flexibil este cel mai indicat pentru un student aflat la inceput de drum.

Descopera mai jos trei oportunitati care s-ar potrivi pentru orice student in perioada studiilor:

1. Programe de internship

Cea mai mare oportunitate pentru un student care inca este pe bancile facultatii o reprezinta un internship. In ultima perioada, tot mai multe companii lanseaza programe pentru studenti, in diferite departamente, tocmai pentru a atrage tinerele talente.

Programul se desfasoara, de obicei, pe o perioada de trei sau sase luni. In functie de politica organizatiei, se poate prelungi pe o perioada mai lunga de timp. Internshipul inseamna un loc de munca in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca studentul primeste sarcini pe care trebuie sa le duca la bun sfarsit in baza unui program, stabilit de ambele parti in cauza.

Un avantaj ar fi faptul ca stagiul de practica nu va fi cu norma intreaga, ci in regim part-time, tocmai pentru a se potrivi cu programul studentului, pentru a nu neglija cursurile. La finalul programului, studentii pot avea sansa sa ramana in companie, prin crearea unui contract de munca, insa nu se aplica regula la toate organizatiile.

Pentru studentii din Bucuresti exista numeroase sanse sa ia parte la un program de internship, pentru ca multe companii sunt in cautare de tineri pe care sa ii formeze inca de la inceput de drum. Studentii trebuie doar sa isi doreasca sa se dezvolte, sa fie orientati spre analiza, sa dea dovada de creativitate, dar si sa stapaneasca o limba straina, in special engleza. Asa ca, daca ai nevoie de un start in cariera, iti va fi usor sa iti gasesti un internship in Bucuresti pentru studenti.

2. Freelancer

O ocazie buna de a beneficia de un venit suplimentar in perioada studiilor ar fi sa activezi in calitate de freelancer. Este vorba de acea forma de munca in care se presteaza servicii dupa propriul program, insa intr-o forma legala pentru mai multe tipuri de organizatii. Exista si platforme special create pentru a deveni freelancer, tot procesul fiind efectuat corect si legal.

Poti lucra si cu drepturi de autor, ceea ce este si indicat pentru studenti, fara procese indelungate legate de intocmirea actelor. Cele mai cautate joburi pentru care poti presta servicii ca student sunt in domeniul publicatiilor, programator sau designer. Insa, tot mai multe companii opteaza pentru angajarea de freelanceri, fiindca au nevoie de persoane pentru anumite proiecte, intr-un timp determinat.

Ca student, ai ocazia sa lucrezi dupa propriul program, de indata ce ai un termen limita de livrare a materialelor. Castigi si experienta, dar si venituri daca alegi aceasta varianta.

3. Asistent manager

Este poate unul dintre cele mai cautate locuri de munca in randul studentilor, pentru ca reprezinta o adevarata experienta din punct de vedere profesional. In primul rand, este vorba de organizare, fiindca va trebui o atentie sporita la fiecare detaliu.

In plus, orice student care se angajeaza pe un astfel de post trebuie sa cunoasca destul de bine munca pe calculator (pachetul Microsoft Office), o limba straina, dar si sa poata gestiona simultan mai multe sarcini.

Avantajele care fac ca acest tip de job sa fie cautat de studenti, este faptul ca pot lucra cu jumatate de norma si ca programul poate fi flexibil, cata vreme sarcinile sunt efectuate in limita termenelor stabilite.

Un loc de munca in timpul facultatii vine cu avantaje atat din punct de vedere financiar, cat si profesional, prin experienta castigata. Daca esti student si iti doresti sa ai un job in paralel cu orele de la facultate, ia in vedere si cele prezentate mai sus, pentru a face alegerea potrivita.

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-01 00:00:00