studentie.ro  » diverse » retete culinare » TOBA (CAS DE PORC)

TOBA (CAS DE PORC)

Publicat: 05 Sep 2006 | Vizualizari: 11485

Ingrediente:1/2 din carnea si grasimea de la capul de porc; 1/2 din carnea fiarta; 1/4 din sorici; limba (limbile) curatata de pielita; condimente: piper, ienibahar, usturoiMod de preparare:1. Toata carnea fiarta se taie in cuburi cu latura de 4-5 cm. Limba se taie in fasii cu grosimea de 2 cm si lungimea de 4-5 cm. Soriciul se taie in fasii de 2 cm. Separat, se strecoara 500-600 ml supa (fara grasime) din oala in care s-a fiert capul de porc si soriciul. Cand toate sunt pregatite, materialul taiat (fasonat) se presara cu 1/2 lingurita cu piper macinat, 1/2 lingurita cu ienibahar macinat si mujdeiul (8-10 catei de usturoi sau dupa gust) taiati in felii si presarati cu o lingurita de sare, apoi striviti cu dosul unei lingure de lemn, apoi se oparesc cu supa, strecurata fierbinte prin strecuratoare peste tot materialul cu care se amesteca. Sare nu mai este necesara, daca si supa a fost putin sarata. Compozitia se pune cu lingura in stomacul si vezica pregatita (daca este compozitie mai multa), alternand bucatile ca sa fie variat asezate, apoi se toarna zeama peste ele cat sa le cuprinda pana la nivelul carnii. Se leaga orificiile, lasand putin spatiu gol pana la legatura, pentru dilatarea lichidului in timpul fierberii. Se introduc tobele intr-un vas cu apa clocotita, cu legaturile in sus, dar focul se reduce imediat ca apa sa fiarba fara nici-un clocot 1-2 ore (dupa marime). Daca aerul umfla tobele (cand se dilata), se inteapa cu acul gros, numai in partea deasupra, ca sa iasa aerul. Cand a trecut timpul prescris, se scot cu strecuratoarea si se aseaza pe o planseta cu legaturile in sus. Deasupra se pune o alta planseta cu o greutate de circa 1 kg peste ea, ca sa nu preseze prea mult, sa nu iasa zeama afara (aspicul), lasandu-se asa pana a doua zi, cand se poate consuma proaspata. Tobele cu mai putin aspic (numai cat sa se lege intre ele bucatile) se pot afuma si se pastreaza timp mai indelungat la rece.2. Daca avem materialul pentru toba (cap de porc, limba, sorici de porc), se poate prepara la fel, punand compozitia sa se inchege in punga de nailon sau intr-un vas, ca si piftia. Rece se scoate, se aseaza pe platou, servindu-se cu zeama de lamaie, mustar, ceapa verde, hrean.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-12-02 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00