studentie.ro  » diverse » retete culinare » SUFLEU DE CAISE CU SODOU DE VANILIE

SUFLEU DE CAISE CU SODOU DE VANILIE

Publicat: 05 Sep 2006 | Vizualizari: 1275

Ingrediente:Crema: 4 albusuri, 200 g zahar tos, o lingura cu varf marmelada de caise (150 g), 250 g frisca pentru ornat cu sau fara gelatina.Sodoul: 4 galbenusuri, 500 ml lapte, 30 g zahar, zahar vanilat.Mod de preparare:Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si marmelada si spuma se bate in continuare pe un vas cu apa clocotita, 8-10 minute, ca si pentru bezele. Spuma se desarta intr-o cratita de 1 1/2 l unsa cu unt solid, care se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu. Cratita se asaza intr-o tava cu apa fierbinte pusa din timp in cuptor. Focul se reduce imediat, la submijlociu, lasand sufleul sa se coaca 25-30 minute, fara sa se deschida cuptorul 15 minute; dupa aceea focul se reduce mai mult daca cuptorul rumeneste prea tare. Sufleul nu trebuie sa se rumeneasca, ci numai sa se intareasca. Sufleul se scoate apoi din tava lasandu-l apoi sa se raceasca in forma in care s-a copt pana a doua zi. Se tine in frigider 2-3 ore, ca sa devina mai consistent; se dezlipeste de marginea cratitei, daca s-a lipit ca sa nu impiedice rasturnarea. Deasupra se pune un platou cu marginea de circa 3 cm inaltime si, printr-o miscare rapida se rastoarna impreuna cu cratita. Se orneaza deasupra cu frisca cu sau fara gelatina, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat. Se poate servi si neornat. Intr-un lighenas smaltuit de circa 2 l, galbenusurile se freaca cu o lingura de zahar (sa nu fie prea dulce, deoarece este si siropul de la crema) si se dilueaza cu laptele rece, adaugat cate putin la inceput. Cazanelul se asaza pe un vas cu apa clocotita si compozitia se bate cu telul in forma de para 10 minute, pana cand se leaga ca un sodou subtire, insistand pe fundul cazanelului ca sa nu se coaguleze galbenusurile. Dupa ce s-a luat de pe aburi, se pune zaharul vanilat, lasandu-l sa se raceasca. Sodoul rece se toarna in jurul cremei pe platou; se lasa la frigider 2-3 ore, apoi se serveste.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-01 00:00:00