PASTETA DIN FICAT DE VITEL SAU DE PASARE
calendar_month 05 Sep 2006, 00:00
Ingrediente:300-400 g ficat, 100 g unt, 100 g franzela, 200 ml smantana groasa dulce, 4 oua, o ceapa mare (150 g), 30 ml rom sau coniac, condimente de pasteta, o lingurita cu varf sare finaMod de preparare:Ficatul crud se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in apa sau lapte si nestoarsa si cu ceapa calita, un miut, in tot untul. La tocatura se adauga galbenusurile, smantana, condimentele, sarea si romul sau coniacul. Albusurile se bat spuma, se amesteca cu compozitia usor, prin rasturnare si apoi, se desarta in forma lunga si ingusta, bine unsa cu unt solid. Se umple numai 2/3 din forma, ca pasteta sa aiba loc sa creasca. Forma se introduce in cuptorul bine incins, neacoperita, in tava cu apa fierbinte, data din timp la cuptor. Se lasa sa se coaca circa o ora. Daca pasteta se rumeneste prea mult, dupa 30 minute se reduce focul. Cand este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se trece cu cutitul pe margini, se acopera cu platoul de servit, si apoi, se rastoarna.