PASTETA DIN FICAT DE PASARE SAU DE VITEL
Publicat: 05 Sep 2006 | Vizualizari: 3396
Ingrediente:300 g ficat, 200-300 g ceapa, 3 linguri (60 ml) untdelemn, 200 g unt, 100 ml smantana groasa dulce, cate o jumatate de lingurita cu condimente de pasteta: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara (sau dupa preferinta), sare fina.Mod de preparare:Ceapa taiata marunt, se caleste 10-15 minute, intr-o cratita, in untdelemn, la foc mic, (nu direct pe flacara), pana cand devine lucioasa fara sa se ingalbeneasca. Se pune apoi, ficatul taiat in felii, de 2-3 cm grosime, sau daca este de pui, se lasa bucatile intregi si se adauga condimentele macinate (nucsoara rasa prin razatoare cu gauri mici). Ficatul rece se frige acoperit, la foc mic, numai 10 minute, altfel se va intari. Dupa 5 minute, se intoarce pe partea cealalta si se amesteca in ceapa, avand grija sa nu se arda. Apa nu se pune. Ficatul rece se trece de 2-3 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si cu tot sosul. Untul se freaca pana cand devine moale si se amesteca cu pasta de ficat si smantana (se poate si fara); se potriveste gustul numai cu sare fina (sa nu se topeasca ulterior si sa sareze prea mult pasteta). Pasteta se aranjeaza pe platou (in mod obisnuit, lung si ingust), se tine in frigider ca sa se intareasca si apoi, se orneaza dupa gust.
Quiz
În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.
Jobs
Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00