studentie.ro  » diverse » retete culinare » PASTETA DIN CREIER CRUD

PASTETA DIN CREIER CRUD

Publicat: 05 Sep 2006 | Vizualizari: 997

Ingrediente:500 g creier de porc sau de vitel, 100 g unt, 150 g ceapa, 200 ml frisca sau smantana dulce, 4 oua, 30 ml rom sau coniac, cate un varf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta, o lingurita cu varf sareMod de preparare:Ceapa, rasa fin sau taiata marunt, se caleste 2 minute in unt. Creierul crud se marunteste cu furculita, frecandu-se cat se poate de bine, apoi se adauga ceapa calita, galbenusurile, smantana sau coniacul, sarea si condimentele, amestecandu-se bine ca sa se omogenizeze. Se adauga apoi, albusurile batute cu spuma, amestecandu-se usor prin rasturnare, cu telul, de jos in sus. Compozitia se pune in forma (sau in doua forme) din tabla inoxidabila, lunga si ingusta, bine unsa cu unt sau margarina solida (lasand un spatiu liber de 2-3 cm pana la gura formei ca sa aiba loc sa creasca). Daca s-a pus compozitia in doua forme, pastetele se vor coace deodata. Formele se pun in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-12-06 00:00:00 - 2023-01-04 00:00:00