retete-culinare
Ingrediente:2 foi sau 6 granule de gelatina, 60 ml apa, circa 1/4 kg zahar pudra, coloranti vagetali (rosu, verde, oranj sau cacao)Mod de preparare:Gelatina se lasa sa se inmoaie in apa rece (daca este in foi se taie marunt) pana cand o absoarbe in intregime, apoi se amesteca pe
Ingrediente:150 g zahar, 100 g frisca nebatuta, 200 g nuci macinate, 200 g serbet de cacao pentru glasatMod de preparare:Intr-o tigaie smaltuita se caramelizeaza zaharul. Cand apare putina spuma deasupra, se ia tigaia de pe foc. Dupa ce s-a racit putin, se adauga frisca nebatuta
Ingrediente:1/4 kg biscuiti sau diverse prajituri uscate, 1/4 kg nuci macinate, 100 ml rom, 50 g zahar pudra, 200 g gem de caise, coarne sau piersici, 30 g cacao, un plic cu zahar vanilat, 100 g visineMod de preparare:Visinele se pun, cu o zi inainte pe un servet de hartie ca sa
Ingrediente:60-70 visine din visinata, 200 g glazura de cacao sau serbetMod de preparare:Visinele se scot din visinata cu o zi inainte si se pun pe un servetel de hartie sa se usuce. Circa 200 g fondant alb se pune intr-o olita de 1 l care se asaza pe un vas cu apa calda (nu
Ingrediente:4 oua, 100 g zahar tos, 500 ml lapte, zahar vanilatMod de preparare:Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 g pentru fiecare albus si spuma se bate in continuare pana se intareste ca o zapada. Intr-o cratita de 1 1/2 l, se
Ingrediente: 1/2 kg capsuni, 50 ml rom, 100 g zahar, 1/4 kg frisca batuta si indulcita, cu sau fara gelatina Mod de preparare: Capsunile se pun in strecuratoare, se spala la un jet de apa, apoi se curata de codite. Dupa ce s-au scurs bine, se asaza intr-un castron, se stropesc

Ingrediente:500 ml lapte, 150 g zahar, 3 albusuri, 50 g amidon, 20 ml rom, 1 zahar vanilatMod de preparare:Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul, apoi spuma se bate in continuare pana se intareste. Amidonul se dilueaza cu jumatatea din cantitate de lapte. Restul de

Ingrediente:5 oua, 80-100 g zhar tos, 1/2 l lapte, o lingura rom, un plic cu zhar vanilat, 100 g frisca batuta spumaMod de preparare:Albusurile se bat spuma tare intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l. Se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana cand se intaresc din

Ingrediente:4 albusuri, 150 g zahar tos, 50 g cacao, 1/4 l frisca, zahar vanilat, o lingura de romMod de preparare:Albusurile se bat spuma, adaugand apoi, zaharul si romul. Spuma se bate in continuare, pana cand se intareste din nou, apoi se lasa la rece. Frisca batuta spuma se

Ingrediente:4 albusuri, 150 g zahar tos, 50 g cacao, 1/4 l frisca, zahar vanilat, o lingura romMod de preparare:Se bat albusurile spuma, adaugand apoi zaharul tos si romul, spuma se bate din nou pana se intareste apoi se lasa la rece. Cacaua si zaharul vanilat se amesteca,

Ingrediente:3 oua, 200 g zahar, 200 g frisca batuta spuma, zahar vanilat, 300 ml suc de fructe, sau sirop de compot de ananas, 15 ml rom. Mod de preparare:Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, galbenusurile si sucul de fructe si se bate
Ingrediente:1 kg prune uscate (neafumate), 200 g zahar, 50 ml apa, 200-300 g nuciMod de preparare:Nucile se prajesc 10 minute, cum s-a aratat in retetele precedente. Prunele se spala in 2-3 ape caldute, se sterg bine, intr-un servet de tifon, li se scot samburii (fara sa se tina

Ingrediente:Mere, pere, struguri, pepene galben, portocale, banane, ananas, nuci sau alune prajite, rom, coniacMod de preparare:Se prepara din mere, pere, struguri, pepene galben (turchestan sau ananas), portocale, banane, ananas (sau compot de ananas), nuci sau alune prajite
Ingrediente:1 kg zahar, o lamaie sau portocala, 1/2 l apa, 15ml zeama de lamaie. Mod de preparare:Zaharul cu apa se pun la fiert intr-o cratita sau oala acoperita. Se rade coaja de pe toata suprafata lamaii sau portocalei si se pune intr-un saculet mic din tifon (cat un
Ingrediente:1 kg zahar, 1/2 l apa, 100 petale de trandafiri pentru dulceata, 15 ml zeama de lamaieMod de preparare:Petalele de trandafiri, curatate de partea alba, se freaca cu zeama de lamaie. Siropul se fierbe tot timpul acoperit, altfel se vor forma cristale pe margine, iar
Quiz
În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.
Jobs
Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-14 00:00:00