retete-culinare

Ingrediente:Circa 1 kg carne, 100 mg untdelemn, morcov, patrunjel, telina si ceapa, o foaie de dafin, cate un varf de cutit piper si ienibahar, 100 ml suc de rosii, 100 ml vin alb sec, 3-4 felii de lamaie, 30 g faina, 20 g zahar, o ramura de cimbru, sareMod de

 

Ingrediente:600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smantana, 25 g faina, 50-80 ml untdelemn, o lingurita piper, 1/2 de lingurita boia dulce de ardei, o lingurita de patrunjel taiat maruntMod de preparare:Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in untdelemn; se adauga carnea

 
Friptura de peste

Ingrediente: 1 kg peste (crap, palamida, somn etc.), 100 ml untdelemn, 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina, ceapa), sare, piper. Mod de preparare: Pestele curatat de solzi, intestine, brahii, se asaza intr-o cratita sau tava, intreg sau taiat in bucati (pe grosime), pe un

 
Icre de peste

Ingrediente: 50 g icre, 1/4 kg untdelemn, 1-2 linguri de lamaie, 4-5 linguri apa, o lingurita rasa mustar   Mod de preparare : Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel

 
Marinata de peste cu otet

Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi), 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml untdelemn, sare, o foaie de dafin, 10 boabe piper, o ceapa (80 g), o lingurita cu varf sare   Mod de preparare: Pestele se curata de intestine, apoi se indeparteaza capul si pielea. Se scot, apoi, 2

 
Marinata de peste cu suc de rosii

Ingrediente: 1 kg peste (crap, stiuca, somn, etc.), o ceapa mare (100 g ), 1/2 l suc de rosii, 100 ml vin, o lamaie, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper sau un varf de lingurita piper macinat, sare   Mod de preparare: Pestele se prajeste pe jumatate ca plachia de peste. In

 
Pasta din peste rasol

Ingrediente: 1 kg peste fiert rasol, o ceapa mare (100 g), 3 linguri untdelemn, 150 g unt, un varf de cutit piper, un varf de lingurita ienibahar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, sare fina   Mod de preparare: Se fierbe intreg sau taiat in bucati mari, intr-un vas de marime

 
Pasta din peste sarat sau afumat

Ingrediente: 1 kg scrumbii sarate sau afumate, 150-200 g maioneza sau unt, o lingurita ceapa rasa fin, piper, mustar, zeama de lamaie Mod de preparare: Pestele se desareaza in apa rece circa 8 ore sau de seara pana dimineata, apoi i se scoate pielea.   Carnea, curatata de

 
Peste cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii, un varf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml vin, lamaie, marar sau patrunjel, sare   Mod de preparare: Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava

 
Peste pescaresc

Ingrediente: 1 kg peste, o ceapa, 2-3 ardei grasi, 1/2 kg rosii, 3 catei de usturoi, o foaie de dafin, 100 ml ulei, piper, faina, sare   Mod de preparare: Pestele curatat se taie in jumatati si apoi in bucati de 4-5 cm, care se trec usor prin faina. Uleiul se pune intr-o

 
Plachie din peste

Ingrediente: 1 kg peste (crap, somn etc), 100 ml untdelemn, 3-4 cepe mari, 3 catei de usturoi, 200 ml suc de rosii, o foaie de dafin,100 ml vin alb, 10 boabe de piper sau un varf de lingurita piper macinat, 2 -3 linguri zeama de lamaie sau cateva picaturi de otet, sare.  

 
Salata din peste cu maioneza

Ingrediente: 1 kg peste, 250 g maioneza, o ceapa verde sau o lingurita de ceapa rasa Maioneza: 2 galbenusuri crude, un galbenus fiert, 500 ml untdelemn, lamaie, mustar, sare Mod de preparare: Pestele (fara oase prea multe) se fierbe. Dupa ce se scoate de pe oase, carnea se taie

 
Saramura de peste

Ingrediente: 10-12 pesti mici de circa 150-200 g fiecare (biban, rosioara, caras, etc), sare. Mod de preparare: Curatati de intestine si branhii, insa nu si de solzi, se spala pestii, lasandu-i intregi. Se sterg bine la suprafata cu un servet de hartie. Intr-o tava de tabla

 

Ingrediente:250 g branza de vaci proaspata, 250 g fructe proaspete sau congelate, 100-150 g zahar, 200 ml frisca pentru ornatMod de preparare:Branza de vaci impreuna cu fructele si zaharul se freaca cu dosul furculitei, pana cand se omogenizeaza, apoi compozitia se pune in cupe

 

Ingrediente:1 kg castane, 250 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom, 150 g unt, vanilieMod de preparare:Castanele crestate in 4 pe o parte, se fierb in apa clocotita pana cand li se desprinde coaja (care se indeparteaza), apoi, se fierb in continuare, ca sa se curete si coaja subtire

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00