retete-culinare

Ingrediente:1/2 fasole verde, 1/2 kg rosii, o ceapa (50 g ), 5-6 catei de usturoi, 4-5 linguri de untdelemn (circa 60 ml ), 30 g pesmet, patrunjel sau marar, sare.Mod de preparare:Pastaile de fasole, curatate la capete, se rup in cate 2 - 3 bucati si se fierb in apa clocotita

 
ICRE DE FASOLE

Ingrediente:200 g fasole, 100 ml ulei, zeama de lamaie, ceapa, mustar sareMod de preparare:Fasolea se fierbe, dupa ce a fiert se scurge apasi cat este fierbinte se zdrobeste bine cu zdrobitorul de piure, apoi se trece prin sita ca sa se obtina un piure fin. Acestase freaca cu

 

Ingrediente:500-800 g orice leguma fiarta, 50 g unt, 150 ml smantana, 150 ml suc de rosii, marar, patrunjel, piperMod de preparare:Legumele se fierb si se strecoara. Pesmetul se prajeste un minut cu untul ca sa se rumeneasca putin. Smantana se amesteca cu sucul de rosii 1/2

 

Ingrediente:500-800g legume fierte, 150 g sunca sau parizer, 200 ml smantana, 50 g unt, 50 g cascavalMod de preparare:Intr-un vas la foc se pune jumatate din cantitatea de legume fierte si strecurate. Peste ele se prepare sunca sau parizerul taiat in patratele urmate de jumatata

 
MANCARE DE SPANAC CU ROSII

Ingrediente:1/2 kg spanac, 1/4 l suc de rosii, o ceapa, 50 ml ulei 20 g faina, sareMod de preparare:Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei fara sa se rumeneasca apoi se adauga spanacul nefiert cu

 

Ingrediente:500-700 g cartofi, 3 linguri untdelemn, 2 linguri zeama de lamaie sau o lingura de otet, o lingura cu apa, o lingurita cu varf de sare, o ceapa de marime mijlocie, o salata verde mai mareMod de preparare:Ceapa taiata in felii subtiri se pune intr-un castron si se

 
SALATA DE ROSII

Ingrediente:1/2 Kg de rosii, 1-2 linguri de untdelemn, sare, 3-4 catei de usturoi, marar sau patrunjel taiat maruntMod de preparare:Rosiile tari si proaspete se taie in felii de 1 1/2 cm grosime, ceapa se taie in felii subtiri, usturoiul se taie marunt si toate se amesteca in

 

Ingrediente:1/2 Kg varza rosie, lamaie sau otet, untdelemn, sareMod de preparare:Varza rosie, curatata de frunzele vestede si controlata sa nu aiba nisip pe frunze, se taie in jumatate si, apoi, in felii subtiri ca fideaua, se presara cu o lingurita rasa de sare, se amesteca

 
PLACHIE DE FASOLE BOABE

Ingrediente:250 g fasole boabe, 2 cepe, 100 ml ulei, 2 ardei grasi, 250 ml suc de rosii, 50 ml vin, 2-3 catei de usturoi, cimbru, frunze de marar si patrunjel, sareMod de preparare:Fasolea se fierbe. In acest timp se pregateste sosul. Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in

 

Ingrediente:1 kg spanac, 300 g maioneza, 100 ml smantana, 100 g branza telemeaMod de preparare:Spanacul curatat se fierbe 20 minute in 200 ml apa clocotita impreuna cu 1/2 lingurita de sare, apoi se pune in strecuratoare, unde se lasa pana cand se raceste. Se rastoarna pe

 
TELINA CU MASLINE

Ingrediente:2 teline, o ceapa, 30 masline, 100 ml untdelemn, 25 g faina, 50 ml vin, 150 ml suc de rosii, 1/2 lamaie, 20 g zahar, o foaie de dafin, un varf de cutit piperMod de preparare:Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste un minut in tot untdelemnul, se adauga

 

Ingrediente:O telina, 2 mere, 200 ml smantana, lamaie, sareMod de preparare:Telina se taie in felii foarte subtiri si feliile suprapuse, in betisoare de forma chibriturilor, sau se rade prin razatoarea cu gauri mari, numai inainte, ca sa iasa ca niste taitei, cat mai lungi.

 

Ingrediente:O varza de marime mijlocie (800-900 g), 50 ml untdelemn, 1/2 lamaie sau otet, marar, piper, o ceapa (50 g), sareMod de preparare:Varza curatata se taie in jumatati si apoi subtire ca fideaua. Se presara cu o lingurita de sare, se amesteca bine si se lasa 30 minute.

 

Ingrediente:750-1 kg carne, 300-400 g ceapa, 100 ml untdelemn, 200 ml suc de rosii, 100 ml vin, 4-5 felii de lamaie, oramura de cimbru, o foaie de dafin, cate un varf de cutit de piper si ienibahar, usturoi (3-4 catei), sareMod de preparare:Carnea, taiata in bucati de marime

 

Ingrediente:1 Kg de carne, 100 g ceapa, 100 ml de untdelemn, o foaie de dafin, 10 boabe de piper, 1/4 l suc de rosii, 25 g de faina, 100 ml vin, 3-4 felii de lamaie, o lingurita mustar, o ramura de cimbru, 1/4 l zeama in care a fost marinata carnea sau apa, sareMod de

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00