retete-culinare

Ingrediente: 20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare Mod de preparare: Faina si untul se infierbanta intr-o cratita de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se coloreze de loc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3

Ingrediente: 30 g faina, 30 g unt, sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie sau otet, 1-2 linguri cu varf hrean ras, sare Mod de preparare: Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti egale cu supa de carne sau de zarzavat.

Ingrediente: 1/4 Kg de mere, 50 ml smantana, 20 g faina, 25 g unt, o lingurita zahar, zeama de lamaie, patrunjel, telina. Mod de preparare: Merele, curatate de coaja, rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii de 1 cm grosime se fierb 10 minute intr-o cratita cu 1/4

Ingrediente: 25 g faina, 2-3 linguri untdelemn sau 30 g unt sau alta grasime, 50-100 ml smantana, o lingurita cu varf ceapa rasa fin, 2-3 lingurite cu varf mustar,1/2 supa de zarzavat sau apa, sare Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste cu grasimea, un minut la foc mic

Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g faina, 2 galbenusuri, 100 ml smantana, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supa in care a fiert pestele. Mod de preparare: Faina si untul sau untdelemnul se infierbanta intr-o cratita, un minut, la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in

Ingrediente: 30-50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe ienibahar, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara, o cuisoara intreaga, sare. Mod de preparare: Acest sos trebuie

Ingrediente:4-5 cartofi, o ceapa, 2 linguri de ulei, boia de ardei, ulei cilli, 1 ou, 5-6 linguri de faina, galuste mici, sareMod de preparare: Se caleste o ceapa mijlocie taiata marunt in doua linguri ulei doar pana devine transparent. Se adauga 4-5 cartofi taiati rondele,

Ingrediente: 20-25 g faina, o lingurita ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, 1/4 l suc rosii, completata cu 1/4 l apa patrunjel, telina, marar, sare Mod de preparare: Faina se prajeste la foc mic nu direct pe flacara amestecand mereu pana cand se rumeneste si capata culoarea maro

Ingrediente:25 ciuperci champignon, 100 g piept de pui, 100 g cascaval, 1/4 ardei gras, 2 rosii, 100 ml vin, 100 ml apa, 2 linguri ulei, 2 linguri patrunjel tocat, sare, piperMod de preparare: Se spala si se curata ciupercile. Se scot picioarele ciupercilor si se folosesc doar

Ingrediente:1 cutie ciuperci(circa 400g), 500g spaghete(sau alte paste fainoase), 100g faina, 1 lingura faina, 100ml lapte, 1 lingura vegeta, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 legatura patrunjel, 7capatani de usturoiPreparare:Spaghetele se pun la fiert in apa clocotita, in care

Ingrediente: 1 kg ardei grasi; sos alb: 75 g unt sau margarina, 60 g faina, 500 ml lapte, 100 g branza telemea, zeama sau sare de lamaie, marar sau patrunjel tocat; 50-100 g branza telemea sau cascaval ras Mod de preparare: Ardeii mai grasi si drepti se coc si apoi se curata.

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 50 g ceapa, marar, patrunjel, 1/2 lingurita de sare, un varf de cutit piper, 200 ml smantana, 150 g franzela, 300 ml lapte, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, 100 g cascaval, branza telemea sau cascaval

Ingrediente: 1 Kg de conopida, 100 g franzela, 150 ml lapte, 100-150 g branza telemea, 100 g unt, 200 ml smantana, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii Mod de preparare: Conopida, taiata in buchetele si curatata de coaja, se fierbe 15 minute in apa clocotita cu putina sare,

Ingrediente:1/2 ciuperci albe de pasune sau de cultura, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smantana, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sareMod de preparare:Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30 minute, intr-o cratita cu 1/4 l apa

Ingrediente:1/2 ciperci, 50 g unt, o lingurita cu varf cu marar sau patrunjel, zeama de lamaie, o lingurita vegeta cu sare, un varf de cutit de piperMod de preparare:Ciupercile bine spalate taiate in feli mai mari se inabusesc in unt, acoperite la foc mic pana se inmoaie si apa
Quiz
În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.
Jobs
Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00