retete-culinare

CARTOFI FRANTUZESTI

Ingrediente: 6 cartofi, 7 oua, sunca presata taiat fideluta, 250 gr smantana, 3 linguri cascaval ras, o ceasca branza telemea sfaramata Preparare: Se fierb cartofii intregi si 5 oua. Se lasa sa se raceasca si cand sunt destul de reci ca sa ii curatati, taiati cartofii si ouale

 
CARTOFI COPTI

Ingrediente: 6 cartofi mijlocii, margarina sau unt topit, sare, pesmet fin Preparare: Se incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se pune intr-o lingura de lemn si se taie in felii subtiri, dar nu de tot

 
BURETI IUTI CU TAITEI DIN OREZ

Ingrediente: 1 lingura sos de soia, 250 g taitei de orez, 100 g iutari (bureti iuti), 1 ardei iute, 4 fire de ceapa verde Preparare: Intr-un vas, puneti la fiert 1,5 l apa. Adaugati 1 lingura sos de soia si taiteii de orez. Fierbeti timp de 4 minute, pana se inmoaie. Micsorati

 
SUCCESUL UNEI ALIMENTATII SANATOASE

Iata cateva sfaturi care te ajuta sa mananci sanatos, si in acelasi timp sa nu te ingrasi:-daca stiti ca mancati mult, stricati-va foamea ciugulind ceva;-mancati incet si mestecati bine;-nu sariti peste nicio masa;-nu fumati la masa;-nu mancati tarziu seara;-aveti nevoie zilnic

 
ALIMENTATIA SANATOASA

Una dintre placerile vietii este aceea de a manca. In cazul in care trebuie sa renuntam la aceasta placere, avem un motiv de enervare.Nu este niciun rau in a gusta din toate minunile, dar, de la a gusta de pofta, pana la a manca pe saturate de colo si de dincolo, e cale lunga,

 
ANGHINAREA

Proprietati: - digerabila - energetic - stimulent - aperitiv - tonic hepatic si cardiac - depurativ sanguin - antitoxic - diuretic - impiedica secretia lactata - ajuta la scaderea zaharului in sange - regenereaza celulele hepatice - bun colagog    Indicatii - uz

 
GALBENELE

Proprietati: - cicatrizant intern - vermifug - calmarea durerilor menstrual - coleretic - emenagog - antispastic - antiinflamator - antiseptic - antimicotic - antiviral - antitumoral   Indicatii - uz intern: - gastrite - adjuvant in ulcer gastric si duodenal - colecistita -

 
SOIA

Proprietati:- aliment complet, usor digestibil- energizant - remineralizant- echilibrant celular- ajuta la echilibrarea hormonala- are proprietati antioxidante- sursa de proteine intr-o cura vegetariana- atenuarea simptomelor pre si post-menopausale- imbunatatirea apararii

 
DOVLEAC

Proprietati:- nutritiv- sedativ- racoritor- emolient- pectoral- laxativ, diureticIndicatii - uz intern:- astenii- infectii urinare- insuficienta renala- hemoroizi- dispepsii- enterite- dizenterie- constipatie- afectiuni cardiace- insomnii- diabet- hemoragii oculare- maladii

 
ANANAS

Proprietati:- nutritive- stomahice- diuretice- dezintoxicante- sporeste potenta sexuala- intarirea sistemului imunitar si cresterea rezistentei la infectii - incetineste procesul de imbatranire- dezvolta sistemul osos si ligamentar prin rolul pe care il are in formarea

 
ZMEURA

Proprietati:- tonic- stomahic- aperitiv- depurativ- diuretic- laxativ- sudorific- antioxidant- antiinflamator- opreste din evolutie celulele canceroase- sursa naturala de vitamine din grupa B, vitamina C, provitamina A, zahar, acizi organici- prevenirea aterosclerozei si

 
VARZA

Proprietati:- aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant si tonifiant - dezinfectant si cicatrizant la nivelul tesuturilor- actiune antiseptica pulmonara - favorizeaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule- actiune anticancerigena- aperitiva si

 
BROCCOLI

Proprietati:-antioxidante care previn aparitia unor forme de cancer, leucemii, prin inhibarea inmultirii celulelor tumorale si in inducerea apoptozei acestora-antivirale si antibiotice-cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale-previne formarea cataractei-fortifica

 
CARTOFI

Proprietati:- hranitor- energetic- aliment de balast- antiulceros- cicatrizant- diuretic, emolient, cicatrizant al mucoasei digestive (suc crud)Indicatii - uz intern:- intretinator general al sanatatii- obezitate (prin potasiul lui)- diabet (inlocuieste painea: copt in cuptor

 
MAIONEZA

Ingrediente: 200 g untdelemn, galbenusuri de ou, 1-2 lingurite zeama de lamaie sau o lingurita de mustar. Mod de preparare: Se obtine prin emulsionarea untdelemnului cu galbenusul de ou in particule foarte mici, prin batere rapida, formand o masa cremoasa. Se poate prepara numai

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00