studentie.ro  » diverse » retete culinare » BUDINCA CU CIUPERCI

BUDINCA CU CIUPERCI

Publicat: 06 Sep 2006 | Vizualizari: 1754

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 50 g ceapa, marar, patrunjel, 1/2 lingurita de sare, un varf de cutit piper, 200 ml smantana, 150 g franzela, 300 ml lapte, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, 100 g cascaval, branza telemea sau cascaval ras
Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute, in toata grasimea; se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga franzela muiata in lapte (pana cand il absoarbe in intrgime) si, apoi, branza rasa, bine zdrobita cu furculita, smantana, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine. Daca nu s-a pus branza telemea, se adauga 1/2 lingurita sare. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, cu telul, insa nu prea mult, apoi se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp in cuptorul bine infierbantat. Dupa ce s-a rumenit bine timp de 40-50 minute, se rastorna pe platou si se presara cu parmezan. Se serveste fierbinte.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00