studentie.ro  » diverse » i t  » Mai mult de jumatate din populatia planetei nu foloseste Internetul. Iata care este motivul

Mai mult de jumatate din populatia planetei nu foloseste Internetul. Iata care este motivul

Publicat: 23 Nov 2016 | Vizualizari: 845

Mai mult de jumatate din populatia planetei nu foloseste Internetul, se arata intr-un raport al ONU dat publicitatii marti.

Potrivit Uniunii internationale de telecomunicatii (UIT), cu sediul la Geneva, 3,9 miliarde de persoane din cele 7,4 miliarde de de pe Terra nu au acces la Internet, categoriile cele mai afectate fiind femeile, persoanele in varsta, cei cu educatie scazuta, oameni saraci si locuitorii zonelor rurale.

UIT indica faptul ca principalul obstacol este costul de acces in banda larga, care ramane inaccesibil in multe dintre tarile sarace.

In 2008, pretul mediu pentru o conexiune fixa in banda larga la nivel mondial era de 80 de dolari (circa 75 de euro) pe luna, tarif care a scazut la 25 de dolari anul trecut, potrivit organizatiei.

Insa in tarile cele mai sarace, un abonament lunar cu trafic de numai 1 giga costa mai mult decat media salariului anual.

Accesul la Internet de pe dispozitivele mobile poate reprezenta o solutie, conform UIT, care sustine ca 84% din populatia planetei indeplineste conditiile tehnice de a se conecta cu ajutorul retelelor mobile. Insa pentru multi pretul unui telefon, mai mult decat cel al abonamentului lunar, constituie principalul obstacol pentru accesul la Internet, se arata in raport.

"In 2016, oamenii nu se mai conecteaza, pentru ca ei sunt deja conectati. Insa cu toate acestea multi nu folosesc Internetul si numerosi utilizatori nu beneficiaza pe deplin de potentialul sau", conform raportului UIT.

Un raport de acum cinci ani arata ca Romania se afla la coada clasamentului UE in ceea ce priveste accesul la Internet.
Via Ziare.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00